Telefon comenzi:
0723212848
0 Cosul Meu
Nu aveti nici un produs in cos!
Finalizeaza comanda
TOTAL:
  • 0723212848

Sf.Quiteria ce a primit inel de logodna de la Maica Domnului -ajuta in intemeierea unei casatorii binecuvantate-icoana

35.00 RON
pret cu TVA
pe stoc Pe stoc
Rating:
[0] voturi

Caracteristici:

Specificatii:

Pomenirea Sfintei Muceniţe Quitéria din Orense în Spania este la 22 mai si impreuna cu surorile sale Sf.Mc. Marina si Liberata la s.n. 18 iulie/ s.v. 31 iulie- si 19 ianuarie in calendar ortodox  Ocrotitoare celor ce ii poarta numele/prenumele si celor nascuti de ziua ei.

Icoana este o copie dupa icoana originala facatoare de minuni ce se afla in biserica sa si de la care multe persoane primesc mari daruri si binecuvantari,vindecari si implinirea tuturor dorintelor,si eliberarea de necazuri.

În anumite manifestări iconografice Sf. Quitéria este reprezentată având, ca atribute, o ramură de palmier - un simbol al victoriei unui martir de  care o identifică ca martiră, sau o ramură de crini, semn al purității ei, o carte care face aluzie la Sfânta Evanghelie pentru care și-a dat viața și o coroana de trandafiri- simbol al gloriei si a vesniciei.

 

Ocrotitoarea fecioriei,fetelor singure sau a femeilor ,a tuturor celor care doresc sa isi intemeieze o casatorie,familie , care doresc sa se casatoreasca si sa aiba o casatorie binecuvantata. Ocrotitoare de barbati desfranati ce nu vor relatie serioasa-relatii toxice. Grabnic ajutatoare intru toate nevoile-insasi Domnul i-a promis ca oricine va pomeni numele Sfintei Muceniţe Quitéria la rugaciune catre Domnul il va izbavi de toate necazurile si neputintele  trupesti si sufletesti si oricine se roaga la Sf.Mc. Quitéria!

Sfânta Muceniţă Marina din Orense în Spania

Viața sa ".

 

Aceaste tinere fecioare S-au născut la Balcagia, actuala Bayona de Pontevedra din Galicia (Spania)pe coasta Galiției, în în îndepărtatul an 119, fiind fiica lui Lucio Castelio Severo, guvernatorul roman al Galiției și Portugaliei, și a soției sale Calsia, care a născut 9 copile fete gemene într-o naștere grea multipla ,aceasta in vremea acea fiind singură, în timp ce soțul ei plecat cu acuzatii de razboi intre Galicia si Portugalia,plecat cu tot cu armata sa..El era guvernatorul pe care împăratul îl trimisese să guverneze destinele acestor două provincii aflate în puterea imperiului roman.

 

 Mama, speriată de acest eveniment, s-a gândit la ce era mai rău. Calsia, speriată de nașterile multiple a pruncilor ,au inundat-o o multime de ganduri negre.

Frica a cuprins inima Calsiei. Îi era teamă că atunci când soțul ei, Lucio Castello, sosește dintr-una dintre călătoriile sale, el o va ucide, crezând că i-a fost infidelă și temându-se de a fi renegată pentru infidelitatea conjugală,a născocit un plan pentru a ucide fiicele, înecându-le în râu si  se hotărăște să scape de copile și le încredințează unei slujitoare devotate ale sale ce ii slujea cu credinta -cu numele Scythia, poruncindu-i acesteia să înece pruncii în râul Miñor in cel mai mare secret., Scythia fusese singura persoană care a participat la naștere. Ea a fost instruita să răspândească vestea că nașterea a mers prost și că copiii au murit la naștere.

 

 

Din fericire, Providența lui Dumnezeu acționează întotdeauna în sufletul oamenilor cu har si bunăvoință.

Cu toate spusele domnitoarei sale, Scythia fiind mișcată de înalte sentimente creștine, Scythia, care era o crestina evlavioasa, departe cu gand de a săvârși o crimă atât de îngrozitoare,a luat fetele de acasă, așa cum s-a vorbit cu stapana sa, dar a fost hotărâtă nu doar să salveze viețile celor nouă surori, ci și să le dea o viața nouă prin primirea  Duhului Sfant, prin Sf.Taina a botezului. Așa că, în loc să le ia viața, ea le-a predat Sf.Ovidiu, arhiepiscop de Braga. Cunoscând tragedia care a cazut asupra copiilor nevinovați , Sfântul Ovidiu, după Botezul lor, a predat nou-născuți în grija diferitelor familii creștine cu acte de identitate complete, pentru ca aceștia să aibă grijă de ei în timpul copilăriei, dându-le  educație religioasa fiind educati în credința creștină, dat fiind ca arhiepiscopul să asigure toate cheltuielile,3 Fetite le  va lăsa acasă la familia unor prieteni unde se ingrijea si ea de ele .,astfel copilele au fost salvate si botezate de Episcopul Sfântul Ovidiu și crescute în credința creștin-ortodoxa ,ultimele 3 avand numele Marina si Liberata(Eliberatoarea)si Quiteria .

 

Educația religioasă primită de cele nouă fete, în copilărie, le-a produs o asemenea măiestrie în inimile lor, încât, în scurta lor existență și până la sfârșitul scurtei lor vieti, au știut întotdeauna să pună în practică marile virtuți și au călcat în picioare măreția și deșertăciunile acestei lumi pentru a slăvi numai pe Domn Iisus Hristos.Pe măsură ce au crescut, cele nouă surori au devenit conștiente de soarta planuita de mama lor, dându-le să moară și de modul în care au fost salvate de slujitoarea creștina.

Simțindu-se deosebit de recunoscătoare Providenței Divine, nu numai pentru că Bunul Dumnezeu le-a salvat viața trupească, ci și pentru că le-au dat o viață nouă prin Sf.Taina a  Botezului și pentru că au crescut în cunoașterea principiilor vieții creștine, acestea au decis să părăsească lumea și sa trăiasca împreună, ca într-o mănăstire, pentru o mai mare desăvârșire a vieții lor de evlavie, pentru a sluji mai desăvârșit lui Dumnezeu și a crește în practicarea virtuților prin ajutor reciproc și exemplu de viață.

 

Pentru a realiza acest proiect, au luat legătura cu generosul arhiepiscop, Sf.Ovidiu, și au obținut de la acesta aprobarea necesară si binecuvantarea acestuia.

 

Aceste fecioare sfinte aprinse de focul iubirii dumnezeiesc, fiecare singură și una în prezența celeilalte, toate au făcut un jurământ de castitate, consacrandu-și puritatea fecioariei acelui Domn suveran care le făcuse să se nască într-un asemenea loc- o naștere miraculoasă, iar după ce s-au născut le eliberase de la moarte, pe care mama lor le poruncise să o dea, crescându-le și întreținându-le până atunci, cu atâta providență deosebită prin oamenii sai prin care lucreaza.

Închizând ochii pentru lume și devotandu-se numai Domnului Iisus Hristos și-au jertfit sufletele Lui și trupurile lor împreună cu ei, trăind, în acea vârstă fragedă, aceste fecioare si mirese ai Domnului  Iiisus Hristos, sfinte în moravuri, curate în trupurile lor. , și aprinse în sufletele lor cu flăcările dragostei catre Dumnezeu si pentru aproapele.

 

Prin acest pasaj, vrem să subliniem faptul că Sf.Mc.Quitéria, ca și surorile sale, și-a consacrat fecioria lui Hristos, Soțul divin, fapt care va apărea proeminent si gasit scris chiar de Sf.Quitéria pe un pergament care se gaseste in sanctuarul  Felgueiras,  pergamentul pe care Santa Quitéria îl prezintă pețitorului ei dezvăluie tocmai aceasta logodna divina: „Iisus este soțul meu.

 

In iconografie  le puteti vedea pe toate cele 9 fecioare Sfinte-Ginevra, Vittoria, Eufimia, Ghermana, Marina, Marciana, Vasilissa, Quiteria si Liberata-ce si-au dearuit fecioria Domn Iisus Hristos-Se precizează că, în secolul al II-lea, în timpul persecuției creștinilor, cele nouă surori, fiicele lui Lucius Severus, și născute dintr-o singură naștere, fără ca guvernatorul să cunoască acest lucru, își consacră fecioria lui Dumnezeu cum am relatat mai sus.

 

Cu ocazia unei persecuții a creștinilor, efectuată de împăratul Adriano (117-138) care s-a extins în întregul Imperiu Roman, regiunea Braga, unde locuiau cele nouă surori, a devenit centrul si scena arestărilor și martiriului celor care au mărturisit credinta crestina.

Îndeplinind ordinele, Lucius Gaius Severus a ordonat ca toți creștinii aflați în domeniile sale să fie arestați.

 

Tatăl habar n-avea ce s-a întâmplat. Dar încetul cu încetul a aflat că soția lui a născut mai mulți copii în aceeași naștere.Cu toate acestea, este ceva care nici  nu i-a putut trece prin minte ca domnitor: că fiicele lui au fost educate în religia pe care acesta o prigonea si o urmărea cu furie, cu o ura desavarsita asupra crestinilor.

 

Astfel a si venit momentul când acesta a aflat că fiicele lui sunt creștine. Acestea au fost denuntate guvernatorului de păgânii ce erau uimiti de frumusetea fecioarelor si ca razbunare ca nu puteau sa le intre in gratie,le-au denuntat  și s-au dus în fața guvernatorului si i-a spus ca aceste 9 fecioare raspandesc credinta crestina, guvernatorul  cu cel mai mare sânge rece din lume, le-a ordonat fecioarelor să vina la palatul său.

 

In timp persecutarilor crestinilor ,acestea stiind ca a venit momentul lor de martiriu, au trebuit să se prezinte în fața propriului tată fiind acuzațe că sunt creștine.

 Fiind cunoscute ca creștini exemplari, surorile au fost aduse în fața guvernatorului in forma pacifista. 

 

Acesta, neștiind că este tatăl lor, a fost cu adevărat impresionat de atitudinea tinerelor și le-a chestionat pentru a afla cine sunt, unde locuiesc, cine le sunt rudele.

Impresionat de fermitatea și convingerea fetelor și observând o asemănare ciudată cu Cálcia Lúcia, soția sa, a trimis-o după ea, care le-a recunoscut drept fiicele pe care le abandonase la naștere și pe care căutase să le omoare.

 

Atunci Germana, luând cuvântul, a răspuns în numele tuturor, cu curaj stand neînfricata, că da, sunt originari din Braga, fiice ale însuși guvernatorului și că se închina Domnului Iisus Hristos, singurul Dumnezeu adevărat, fiind gata să sufere orice pentru dragostea lui Iisus și pentru apărarea credinței lor.

Cu adevărat impresionat și surprins, Lúcio Severo a vrut să fie singur cu fiicele sale, cu soția sa și cu Scythia, servitoarea care le salvase viețile surorilor sale. Apoi a luat cunoștință de detaliile din jurul nașterii copiilor și, în acel moment, și-a exprimat toată afecțiunea pentru ele. Amintindu-le de vechea nobilime a familiei; le-a povestit cum v-a arata viitorul lor, care cuprindea mari căsătorii cu băieți bogați și nobili, dar pentru toate acestea fiind necesar, în primul rând, renunțarea la credința creștină,astfel acesta și-a exprimat toată afecțiunea pentru ele.

 

 

Tatal lor care, stiind acum că sunt fiicele sale proprii, le-a invitat cu binisor să renunțe la credința lor în Hristos  în schimbul de a putea trăi înconjurate de luxul și confortul daruit lor inca din nașterea lor.

Acesta insa a primit un raspuns total neasteptat ,fetele nici intr-un caz nu doreau sa auda de aceasta!

În inima tatălui său avea, atunci, O luptă anevoiasa între dragostea paternă și autoritatea unui judecător, așa că și-a dublat eforturile pentru a încerca să-le convingă să se închine zeilor romani. Totul a fost în zadar.

Sf.Mc.Ginevra, Vittoria, Eufimia, Ghermana, Marina, Marciana, Vasilissa, Quiteria si Liberata  refuza cu tarie sa renunte la religia lor si sa  se inchinde la idolii spurcati si defaima bogatia lui ,spunand ca ele slujesc Singurului Imparat a Cerului si a Pamantului Domn Iisus Hristos si ele deja sunt bogate fiindca il au pe Domn Iisus Hristos in inima lor.

 

La auzirea răspunsului negativ al fiicelor, tatăl s-a înfuriat și le-a lăsat singure în camera palatului unde se aflau.  Furios, tatăl a reînnoit amenințările sub amenințarea torturii, și le-a dat o zi să se decidă,crezand astfel ca o sa le convingă să-și lepede credința.

În rugăciune, Fecioarele Sfinte s-au rugat Domnului sa primeasca harul și curajul de a rezista propunerilor tatălui lor care erau contrare voinței lui Dumnezeu. Atunci le-a apărut un înger care i-a avertizat să părăsească palatul.

Surorile, pentru a-și împiedica propriul tată să comită o crimă atât de mare, au fugit din oraș pe căi diferite.Acestea au fost nevoite să-și părăsească casa pentru a scăpa de persecuția pe care o duceau romanii, împrăștiindu-se în diferite părți ale lumii, gata să-și dea viața pentru Hristos.

 La întoarcerea în cameră, Lucius Severus a fost furios că nu le-a găsit și i-a trimis pe soldați în urmărire Sf.Fecioare. Toate s-au împrăștiat în diferite regiuni, în special în Spania, și numai Sf. Quitéria a fost arestată și adusă în fața guvernatorului putin timp mai tarziu.

(Diferitele rapoarte sunt unanime mentioneaza că cele opt surori ale Sf. Quitéria au fost martirizate.( Rezultat raportul prezentat de fraile Bento da Ascensão).)

 

Lenciano,persecutor înverșunat al creștinilor. ,ce era cel mai mare pe o regiune  intre Spania si Portugalia, după ce a descoperit refugiul Sf. Quitéria  a arestat-o și l-a informat pe tatăl sau despre locul unde se gaseste aceasta.Următorii ei au reușit doar să o aresteze pe Sf. Quitéria. Cât despre Sf.Quitéria, putem spune că a fost arestată și dusă în prezența tatălui ei, care a încercat, încă o dată, să o descurajeze ca să mărturisească credința creștină. De asemenea, i-a dat vestea că fusese intre timp logodită cu Germanus, un nobil bogat.

Sf.Mc.Quitéria îi cere tatălui ei ceva timp să se gândească. Îngerul ei păzitor a sfătuit-o să se refugieze pe Monte Pombeiro, deasupra căruia se afla o mică capelă dedicată lui Sf. Ap.Petru, în vecinătatea unui oraș numit Eufrásia, distrus în invaziile maure și care era guvernat de Lenciano (sau Leucian), persecutor înverșunat al creștinilor.

Întrucât nu putea să facă nimic și, pentru a nu-și pierde fiica ca pe celelalte, i-a permis acesteia să se retragă la munte și să trăiască după credința ei.Tânăra Quitéria  s-a retras în singurătatea unui munte, unde a locuit o vreme în post si rugăciune.

Acolo a fost vizitată continuu de îngeri care au susținut-o în harul divin. Deși, răutatea anumitor păgâni a stârnit suspiciuni cu privire la scopurile cinstite ale acestei retrageri. O astfel de calomnie a ajuns la urechile tatălui care a chemat-o la el să ii ceară explicații. Sf.Quitéria a răspuns satisfăcător, așa că tatăl ei i-a permis să continue să trăiască ca înainte.Aceasta s-a intors pe munte,urmand privegherea si rugaciunea, in acel moment i s-a arătat un înger  al Domnului care i-a spus să se întoarcă la casa tatălui ei si ca „a sosit timpul să-și imite surorile și să le urmeze, printr-un martiriu riguros, exemplul lăudabil pe care i l-au lăsat”Vestea a făcut-o foarte fericită pe tânăra fecioara.

Revenind la Bayona, ea a intrat în palatul tatălui ei care a primit-o cu admirație și bucurie, convingând-o încă o dată să se căsătorească cu Germano, un tânăr bogat și nobil.

Agiologul lusitan clarifică că Sf. Quitéria și-a consacrat fecioria lui Hristos, așa că a cerut ceva timp să delibereze.

La această propunere Quitéria a răspuns că nu s-ar dărui niciunui soț pe pământ pentru că soțul ei era Iisus Hristos, Imparatulu Imparatilor -Imparatul pamantului celor vazute si nevazute, pe care îl iubea din toată inima și că El o iubește atât de mult încât și-a dat viața pentru a ei. ..

Respingerea propunerii i-a adus întemnițarea, în care a apărut un înger să o consoleze, precum și însăși Fecioara Maria care a turnat peste ea o vază cu parfumuri mirositoare și i-a dat o cruce spunând că împreună cu ea va triumfa asupra celor trei dușmani a sufletului : lumea, diavolul și carnea.Apoi i-a pus un inel pe deget ca semn al logodnei ei spirituale și a asigurat-o că va păstra bijuteria purității pe tot parcursul  vieții ramase. Mai departe, ea i-a promis că cei tulburați de furie sau ura, atâta timp cât vor cere in rugaciunea ajutor ei si patronajul sau, vor dobândi o sănătate perfectă si pace a sufletului.

În absența Fecioarei Maria, imediat a apărut un înger care a scos-o din închisoare și i-a spus că o va însoți pe muntele unde Dumnezeu îi păstrase palma martiriului. În liniștea nopții, însoțită de alte fecioare, a urcat pe dealul pe care se afla schitul Sf.AP.Petru.Quitéria a reușit însă să scape fugind în timpul nopții.Ea s-a îndreptat spre dealurile din Toledo, loc unde același înger i s-a aratat iarasi si i-a indicat locul unde va primi palma martiriului.

Tatăl ei la aflarea vestii a fost tare  întristat când a aflat de plecarea ei, iar Germano s-a simțit și mai rănit in orgoliu deoarece intentiona să o aibă ca soție. El a ordonat apoi servitorilor săi să meargă după ea și, si să o convingă să se întoarcă pentru a se căsători cu Germano. Cunoscând intențiile lui Germano, Sf.Quitéria le răspunde slujitorilor: „Spune-i tatălui meu că nu-mi este îngăduit să primesc un bărbat pe pământ ca soț, când îl voi avea pe Imparat Cerului si a Pamantului, pe care îl iubesc din toată inima și El ma iubește inainte de a ma naste, cu atât de mult, incat a venit să-și dea viața pentru sufletul meu, pe Lemnul sfânt al Crucii”.(Acest răspuns își are reprezentarea iconografică în Pasul al șaselea al vieții Sfintei Quitéria, așa cum este prezentat în Sanctuarul din Felgueiras, în care tânăra poate fi văzută cu un pergament în mâna stângă în timp ce mâna dreaptă este ridicată ca un semn al celui ce este în posesia cuvântului. Pe pergament scrie „Soțul meu este Iisus”.)

Prin urmare, alegerea Sf. Quitéria de a rămâne fidelă căsătoriei ei duhovnicesti in Domnu, căruia îi dăruise fecioria, devine clară. Din nou Sf.Quitéria a fost arestată , de data aceasta din ordinul lui Lenciano, stăpânul acelui deal care a ținut-o în închisoare, împreună cu restul tovarășilor ei, timp de trei zile, fără să le furnizeze niciun fel de mâncare. Ei au primit doar hrana spirituală oferită de cuvântul divin care il spunea Sf. Quitéria și pe toți ii indemna sa primeasca cu veselie si să primească martiriul. Apoi, la miezul nopții,

Această știre a ajuns repede la urechile lui Lenciano care, luându-i drept rezultat al puterii diavolesti, a intrat în închisoare pentru a-i lua viața. Dar aici a fost oprit de o intervenție divină care l-a paralizat pe Lenciano și i-a incapacitat toate simțurile, lăsându-l ca „un buștean insensibil”. În această stare l-au prezentat în fața Sfintei Quitéria ostasii sai, care fiindu-i mila de el si privindu-l cu dragoste,in ciuda faptului ca acesta venea sa o omoare.in numele Domnului Iisus Hristos si în virtutea Celui Prea Înalt, făcând peste el semnul Sf.Crucii, după o rugăciune Sfanta l-a vindecat de toate relele.

Astfel a trecut la Crestinism  Lentian, care, recunoscându-și atitudinile proaste față de creștini, a restituit bisericilor și creștinilor toate comorile pe care le uzurpase. Cu acest gest, el și-a văzut convertirea aprobată de cuvintele Sf. Quitéria, care l-a asigurat că Dumnezeu și Îngerii lui se bucurătare de intoarcerea Sa . (Trebuie remarcat faptul că tema convertirii lui Lenciano este reprezentată în Treapta a Patra a Sanctuarului Sf. Quitéria.)

Acesta i-a dat drumul Sfintei Fecioare care a urcat iarasi in munte.

Tatăl furios l-a informat pe Germano de decizia fiicei sale si i-a dat ordin  să-i taie capul pentru a se răzbuna pentru o astfel de infracțiune si dezonoare. Astfel Germano a pornit in cautarea Sf.Quintina. În acele zile, Germano a ajuns la munte însoțit de oameni hotărâți să descopere și să o ucidă pe Sf. Quitéria. Negăsind-o imediat, urmăritorii ei s-au împrăștiat pentru a o găsi mai repede. Cel care a găsit-o a fost Dumano, un creștin care apostazase de credința creștină.

Jorge Cardoso relatează martiriul lui Quitéria după cum urmează:

 Germano, însoțit de câțiva soldați, merge în întâmpinarea ei cu ordin să o omoare. Totuși, Germano care o cauta pe Quiteria peste tot, a reușit să ajungă și pe acele meleaguri unde s-a ascuns Sfanta Quitéria ,aceasta  Știind că este persecutată, s-a ascuns în trunchiul gol al unui copac, după ce a cerut anterior unui cioban din apropiere să nu o denunțe dacă cineva o va cauta.Când a sosit Germano, l-a întrebat pe pastor, care i-a spus că nu a văzut pe nimeni, în același timp insa i-a aratat cu degetul spre adăpostul Sf.Mc. Quitéria.

Odată descoperita și scoasa din refugiul ei,  El însuși, în dimineața zilei de 22 mai a anului 135, a luat sabia și i-a tăiat capul Sf.Mc.Quitéria, care a devenit astfel primul martir in Portugalia.

(22 mai a anului 130 ca dată a martiriului Santa Quitéria).

Tânăra a îngenuncheat, gata să primească martiriul, și s-a rugat lui Dumnezeu să-i primească sufletul și să-i izbăvească de toate neputințele pe toti cei care se vor ruga la Domnul pomenind numele Ei in rugaciune,si toti cei ce se vor ruga ei  Domnul sa ii ajute si sa-i izbaveasca de tot raul. La această rugăciune, un glas din cer i-a răspuns, spunând că o asemenea dorință i-a fost îndeplinită, în slava lui Dumnezeu!

Sf.Mc.Quitéria ca o mielusea a lui Hristos și-a oferit gâtul calaului care  cu o singura  lovitură, i-a taiat capul, corpul căzând într-o parte și capul în cealaltă parte. Atunci multi au vazut cum multe cete îngerești au coborat din Rai, daruindu-i Sfintei cununa biruinței, spunandu-i cu veselie: Ridică-te Quitéria, ia-ți capul în mâinile noastre și să mergem la locul desemnat pentru înmormântarea ta. Sfanta, de parcă ar fi fost în viață, a făcut-o, luând capul in maini si a facut o distanța de 72 de stadii (care este mai mult de două leghe) până la Schitul Sf.AP.Petru unde o vor îngropa cu imnuri și cântări cerești.

 

Legenda spune că, prin mijlocirea ei, s-au săvârșit multe minuni, începând cu ciobanul care a denunțat-o, deoarece câinii lui, după ce a fost găsită Sf. Quitéria, au devenit turbați și i-au făcut multe răni cu mușcăturile lor. Păstorul rănit a îngenuncheat în fața tinerei pe cale de a fi martirizată, si pocaindu-se ia cerut iertare si ajutor,Sf.Mucenita l-a iertat cu toata dragostea, poruncindu-i să meargă să-și spele rănile cu apă din izvorul pe care Sf. Quitéria prin rugaciune la Domnul l-a facut sa izvorasca . Si din acest motiv, este invocată in rugaciune ca grabnic ajutatoare împotriva rabiei, impotriva muscaturilor de animale,= motiv care explică iconografia Sf. Quitéria fiind in prezența unuia sau mai multor câini.

Printre acestea din urmă se numără și iconografia bolnavului de rabie vindecat de Santa Quitéria, așa cum este reprezentat pe Sanctuarul Quinto Passo do din Santa Quitéria, în Felgueiras.

Tradiția spune că, în locul martiriului, a izvorat acel izvor unde Sfanta ia Spus ciobanului sa se spele cu apa ,(intre timp aceasta a fost prefacuta intr-o fântână) și că soldații și Germano însuși au fost orbiți, în timp ce Lenciano, între timp convertiti la crsestinism, precum și fecioarele comunității Sf. Quitéria, precum și alți creștini au fost martirizați pe acel munte și îngropate lângă capela Sf.AP.Petru.

Sf. Quitéria este invocată in rugaciune de crestinii din intreaga lume si este grabnic ajutatoare mai ales impotriva  rabiei, a mușcăturii câinilor turbați și a nebuniei și este, de asemenea, creditată grabnic ajutatoare  copiilor care nu puteau sa mearga sau mergeau încet ,ca acestea să înceapă să meargă ,si celor ce nu pot sa vorbeasca ,cei care au probleme cu inima,grabnic vindecatoare-

 

El subliniază apoi apariția miraculoasă a Sf.Sale icoane a Sf.Quitéria- Potrivit tradiției, imaginea a fost găsită de niște ciobani care au văzut o lumină mare în depărtarece venea dinspre mărăcini. Când s-au apropiat, au văzut că lumina venea dintr-o imagine frumoasă a Sf.Quitéria-o icoana.. După ce l-a informat pe preot acesta s-a dus cu mai mulți clerici și oameni spre loc acela și au adus-o pe sfânta si icoana ei miraculoasa într-o mare sărbătoare la biserică. Totuși, în mod miraculos, imaginea a revenit la locul apariției sale, care a fost înțeles de toți ca expresie a ordinii divine de a construi o biserică în acel loc, care, după mulți ani, pentru că amenința să se prăbușească, a fost refăcută în anul 1569. Legenda spune că, în timp ce toată Portugalia a fost lovita de ciumă, în acea regiune nimeni nu s-a îmbolnăvit.

 

 

 

Sf.Mc.Marina a plecat în Galicia, unde a stat o vreme în slujba unui fermier, lângă Orense. Denunţată ca fiind creştină, a fost persecutată şi martirizată prin torturi diverse şi oribile care au inclus sfâşierea cărnii, fiind aruncată într-o baltă cu apă din care a ieşit miraculos de vie, aruncată într-un cuptor cu flăcări enorme care au dispărut fără să-i facă vreun rău.În cele din urmă, când avea doar optsprezece ani, a fost decapitată în Águas Santas, lângă orașul Orense, în Galiția. Regele Afonso cel Mare a construit o biserică pe acel loc.

Astfel, în reprezentarea Santa Marinha, tânăra muceniță are drept atribute: ramura de palmier - un simbol al victoriei unui martir  și sabia, instrument care face aluzie la decapitarea ei.

 

Sf.Mc.Victoria a fost martirizată la Córdoba, primind „chinuri ciudate”, în expresia fraternului Bento da Ascensão, care a trecut prin foc, prin roata cuțitelor și, în final, prin a fi ciuruita de săgeți. Era anul 138 și Sf. Victoria avea doar șaisprezece ani.La rândul ei, iconografia Sf. Vitória are ramura de palmier în mâna dreaptă și în stânga o tavă, pe care sunt doi sâni. În acest aspect particular, s-ar putea să fi existat o confuzie iconografică cu sora ei, Sf.Marina, care a suferit de fapt arsuri la piept cauzate de un fier de călcat incandescent-dar si Sf.Victoria a suferit acestea asadar nu se stie cu exactitate de unde vine aceasta prezumtie.

Sfânta Geneva a suferit martiriul într-o regiune a Galiției, unde se află astăzi orașul Tuy, numărând șaisprezece ani, deși nu se cunosc prea multe detalii despre martiriul său.

 

Despre Sf. Mc.Marciana se stiu putine, cu exceptia faptului ca si-a dat viata in apararea Sf. Evangheliei in orasul Toledo, la varsta de 35 de ani.

 Puținul care se știe despre Sf.Marciana nu permite nici lămurirea faptului că este reprezentată, în Sanctuarul Felgueiras, cu sabia în mâna dreaptă, deși se înțelege figurația cărții de a fi în mâna stângă.

 

În ceea ce privește Sfânta Mc. Ghermana(Germana), nu se cunosc detalii despre data sau locul în care și-a dat viața lui Dumnezeu, singura ipoteză este că ar fi putut fi martirizată în Africa sau în Águas Santas.În ansamblul sculptural la care ne-am referit, Sf. Geneva are, ca atribute, ramura de palmier și un satar, fără a se cunoaște detalii despre martiriul său care să justifice reprezentarea unui astfel de instrument.

 

În ceea ce privește Sf. Mc.Liberata, rămân aceleași incertitudini în jurul vieții celorlalte surori ale sale în ceea ce privește data și locul morții ei.

La rândul ei, Sf. Mc.Liberata, datorită faptului că, conform tradiției, a suferit chinul rastignirii pe Sf.Cruce de lemn aceasta este reprezentata cu brațele  pe Sf.Cruce ca și când ar fi răstignită sau, alternativ, susținând crucea într-una dintre mâinile ei, în timp ce în cealaltă prezintă palma martiriului,sau ambele fiind in aceasi mana si in una binecuvantand. Trei locuri sunt prezentate ca posibile locuri în care a fost martirizată, suferind chinul crucii: Miragaia (Porto), Castelo Branco și Águas Santas (la nord de Porto). Potrivit tradiției, în acel loc a răsărit un izvor numit „sfânt”, având în vedere efectele miraculoase ale apelor sale de care au beneficiat toți cei care veneau la el pentru a-și vindeca bolile.

 

În cele din urmă, tradiția spune că Sfânta Eufémia a trăit aproximativ doi ani în munții Gerês și, la sfârșitul acelui timp, a fost persecutată pentru că era creștină. După ce a suferit maltratări, a fost aruncată în închisoare. Apoi primește vizita unui înger care o vindecă în mod miraculos de toate rănile ei. A suferit apoi noi torturi, la finalul cărora a fost decapitata, moaștele ei aflându-se în Catedrala din Ourense.

Sabia, ca instrument al martiriului Sfintei Eufemia, este unul dintre atributele ei, alături de ramura de palmier, așa cum este cazul altor surori ale ei.

 

 

 

Sf.Mc.Fecioare: Ginevra, Vittoria, Eufimia, Ghermana, Marina, Marciana, Vasilissa, Quiteria si Liberata

 

 

 

Evlavia crestinilor pentru aceste mari Sfinte care au fost martirizate le plasează ca mari martiri :  Liberata a fost crucificata pe Sf.Cruce și Marina (surori) Quitéria la vârsta de 20 de ani, pe 18 ianuarie 139.

Sarbatoarea in cinstea Sf.Marina ,Victoria si Sf.Liberata incepe pe  sa fie sarbatorita pe 20 iulie, deoarece este data la care Sf.sale moaște au fost transferate din orașul Sigüenza în Bayonne din Galicia în anul 1515 unde deja se aflau Sf.Moaste a Sf.Mc.Marina Fecioara. Sarbatorirea in cinstea Sf.M.MC.  Marina este sărbătorita pe 18 iulie/19 iulie s.n. /31 iulie s.v impreuna cu surorile sale Sf.Liberata(Eliberatoarea) si Sf.Quiteria (Victoria) fiind ca trei trandafiri spectaculosi de gingasi in buchet bunului Dumnezeu de Sfinte si mari Martire si mucenite mult iubite.

Sf.Liberata este sarbatorita de pe 11 ianuarie pana pe 13 ianurie facandu se o ceremonie in cinstea Sf.Martire.

 

În locul unde Sfinta a fost decapitata curg si pana acum trei izvoare de apă tamaduitoare care aduc multe tamaduiri tuturor celor ce merg sa ia apa sfintita.

Sf.Mc.Fecioare: Ginevra, Vittoria, Eufimia, Ghermana, Marina, Marciana, Vasilissa, Quiteria si Liberata,fecioarele prealese a Domnului Iisus Hristos va rugam sa mijlociti la tron lui Dumnezeu si pentru  noi! Ajuta-ne Sa ne ocroteasca Dumnezeu Tara noastra Romania de tot raul! Iar pentru noi si cei apropiati noua-sa ne daruiasca  iertare de pacate ,sanatate si mantuire. Multumim pentru toate darurile daruite noua!

Doamne Iisuse Hristoase pt rugaciunile Sf.Mc.Fecioare :Ginevra, Vittoria, Eufimia, Ghermana, Marina, Marciana, Vasilissa, Quiteria si Liberata iarta-ne pacatele si izbaveste-ne de toate necazurile ,daruieste sa izbavim in ispitele ce ne vin de la vrajmasu.Amin

Icoana- simbolizeaza inca din Evul Mediu victoria binelui asupra raului, devenind, din aceasta pricina, integrat in numeroase traditii si sarbatori crestine de pretutindeni!Aceasta icoana este BINECUVANTAREA FAMILIEI prin ocrotirea ei de boli si necazuri si de duhuri necurate, cu ajutorul prezentei Sf.Mc. Quiteria, Cadoul ideal pentru aniversari de nume, nunti,casa noua - simbolizand Ocrotirea FAMILIEI .

Cu rugaciune la Sf.Mc.Quiteria  reprezentata in aceasta icoana  Acesta va face din casa ta o cetate impenetrabilă impotriva răului, în care va domni prosperitatea, bunătatea și înțelegerea reciprocă.

Marca: MG ARGENTI

Mari daruri daruesc sfintii cand li se citeste acatistu,viata si sunt pomeniti in rugaciune.

Recomandare-De Citit .Mari daruri daruesc sfintii cand li se citeste acatistu si sunt pomeniti.

Mari daruri darueste Sf.Parinti celor ce le cinstesc icoanele si li se citeste acatistu in fata icoanei,macar de citit povestea Sf.Parinti ,si asa veti fi mereu pomeniti in rugaciune de catre Acestea la tron Sf.Treimi si la Maica Domnului-doar sunt Prietenii Preaiubiti de Mantuitorul Nostru Domn Iisus Hristos!

rugaciune.rugaciune.rugaciune.

 

Va fi apreciata de persoanele dragi - pictura icoanei este o reproducere - ilustratie foarte reusita dupa original - partile laterale sunt atent lucrate de catre artistii nostri  pe suport lemn prelucrat ecologic- montata manual de catre artistii nostri. 


Fii unic! Acum poti sa creezi singur un cadou de lux - personalizat cu argint /nume/text pentru familia ta! Transforma-ti cadoul in unicat!

Pe produs La cerere se pot grava MONOGRAMA (Initalele persoanei dragi) sau Numele persoanei dragi!
ron- VEZI MODEL POZA

Gravarea nume/text pe o placuta din argint 925 dreptunghiulara sau ovala)-dim 6cm latime+ 35 ron

CARACTERISTICI PRODUS

10x15cm (Interior ) 16x21 cm exterior 
15x18cm (Interior ) 19x24 cm exterior 

20x25 cm (Interior )26x31 cm exterior 

25x31cm (Interior )28x36 cm exterior 

Atentie pretul este pentru o singura bucata! Disponibilitate :In limita stocului disponibil!

 Culoare Maro sau Alb la alegere. Pretul afisat este pt o singura bucata!

Pentru comenzi en gros acordam discount-uri.


 Pret mic de importator


Nota: Preturile afisate contin TVA. Fotografia prezentata are caracter informativ si pot exista diferente intre aceasta si produsul respectiv. Specificatiile pentru produsul Sf.Quiteria ce a primit inel de logodna de la Maica Domnului -ajuta in intemeierea unei casatorii binecuvantate-icoana au caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pret Sf.Quiteria ce a primit inel de logodna de la Maica Domnului -ajuta in intemeierea unei casatorii binecuvantate-icoana poate fi schimbat fara notificare prealabila. Va rugam inainte sa comandati un produs sa cititi Termeni si conditii.

Ce spun utilizatorii despre Sf.Quiteria ce a primit inel de logodna de la Maica Domnului -ajuta in intemeierea unei casatorii binecuvantate-icoana:

Total comentarii: [0]

Nu sunt comentarii pentru produsul: Sf.Quiteria ce a primit inel de logodna de la Maica Domnului -ajuta in intemeierea unei casatorii binecuvantate-icoana

Fii primul care scrie un comentariu !

Alerta pret pentru produsul Sf.Quiteria ce a primit inel de logodna de la Maica Domnului -ajuta in intemeierea unei casatorii binecuvantate-icoana

< 35.00 RON
* Campuri obligatorii

In momentul cand produsul va atinge pretul indicat veti fi notificat pe e-mail.

 

Pentru a cumpara un produs de la noi este nevoie sa indeplinesti conditia majoratului, adica de a avea peste 18 ani. Orice comanda este preluata prin e-mail sau telefon de catre personalul nostru. In limita stocului disponibil produsele vor fi livrate in termen 24 ore de la efectuarea comenzii (cu gravare).Pentru Bucuresti si in 12 ore de la comanda. In lipsa produsului pe stoc comanda va fi preluata si procesata timp de la 3 zile la 28 zile lucratoare. Ne cerem scuze anticipat daca se vor intampla si cazuri din acestea. Pentru verificarea produselor pe stoc rog sa fim contactati la : 0723 212 848
Sau sa ne scrieti la :
office@mgargenti.ro

Gravare -personalizare produse;

Produsele se graveaza gratuit 2 litere+promotiile ce includ nume/sigla/text Gratuit. Daca doriti un anumit scris va rog sa ne comunicati aceasta printr-un mail oficial si sa ne transmiteti exact caligrafia literelor/monograma/sigla/logo societate/semnatura,etc.
Durata este de 12 ore de la efectuarea comenzii. Daca efectuati comanda dimineatza pana la orele 14 - seara produsul va fi personalizat si livrat catre dumneavoastra! Pentru persoanele din Bucuresti-produsul poate fi ridicat direct de la magazin cu un telefon in prealabil-0723212848.

Produsele gravate/personalizate NU se returneaza.

Icoanele comandate  nu se returneaza!

Plata produselor si transport:
De comun accord putem stabili urmatoarele modalitati de plata:

Transfer bancar in lei: din contul Dumneavoastra in numarul de cont pe care il vom specifica la cerere in factura fiscala emisa catre cumparator.

Livrarea prin Posta romana se face doar daca efectuati plata in vans in contul bancar al societatii!

Mandat postal ce va include valoarea totala a obiectului cumparat +Transportul 25 ron . Toate produsele ce depasesc 1 kg se va adauga 1 ron /kg.
Curier cu plata la livrarea produsului(ramburs), ambalaj transport si retur -
in tara 25 Ron-Plic,daca colet depaseste dimensiunea unui plic acesta va fi masurat si se va taxa volumetric depinde de malaj acestuia(daca sunt km extra se va adauga 1ron/km.)
Bucuresti-25 Ron
Ambalajul (la cerere) pentru cadou este gratuit la MG ARGENTI!

Nota:
Nu uitati sa ne vizitati la magazinele noastre din:

Calea 13 septembrie nr 221-225,Complex comercial Prosper Plaza,et 2 (doi) .,magazin MG ARGENTI(iN PERIOADA 01.01.2021-30.12.2021 MAGAZINUL FIZIC ESTE INCHIS.Comenzile se proceseaza doar Online.Va Multumim!

Fiindca relatia noastra cu clientii nostri este foarte importanta pentru noi am creat pagina oficiala de facebook unde puteti sa ne scrieti pe forum.,adauga comentarii.

https://www.facebook.com/MG ARGENTI




Relatia cu fiecare dintre clientii nostri este foarte importanta pentru noi.

MG ARGENTI va garanteaza calitatea produselor si accepta returnarea obiectelor pentru orice motiv in interval de 10 zile dupa primirea produsului cu conditia sa obtineti in prealabil avizul nostru de returnare in scris (e-mail,fax) si produsul sa fie insotit de un proces verbal de returnare a produsului. Returnarea banilor se va face in cursul a 30 zile lucratoare. 

Drepturile si obligatiile consumatorului sunt cele prevazute in O.G. nr.130/2000 aprobata prin Legea 51/2003 republicata in Monitorul Oficial privind regimul juridic al contractelor la distanta si in O.G. 21/1992 republicata cu modificarile ulterioare privind protectia consumatorului.
Telefon Protectia consumatorului: - 021 312 12 75, interior 944
fax - 021 314 34 61

De asemenea, consumatorii pot suna şi la numărul de telefon 0800.080.999.


sau e-mail - biroupresa@anpc.ro 

Adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor -

www.anpc.gov.ro



Produsele cumparate de la noi contin certificate de garantie si autenticitate din Grecia sau Italia si traduse de echipa noastra. Personalul nostru va ambala in cadou conform francizei toate produsele comandate la noi. Produsul va fi transportat catre Dumneavoastra in plic antishoc pentru a evita eventualele degradari a acestora. Pentru orice informatie echipa noastra va sta la dispozitie si va va oferi raspunsuri detaliate la toate intrebarile dumneavoastra privind stocul, numeroasele beneficii si avantaje pe care le puteti obtine in urma vizitarii magazinelor noastre, reduceri de preturi sau oferte promotionale: Fiecare client in parte, societati mici sau mijlocii, companii nationale sau multinationale, se bucura si beneficiaza de toata atentia noastra la urmatoarele numere de tel si adrese de e-mail: Pentru ca relatia cu fiecare dintre clientii nostri este foarte importanta pentru noi si pentru a fi cat mai aproape de Dumneavoastra:

Echipa MG ARGENTI

QUALITY EXCLUSIVE SILVER ART

Rel cu clientii:
Program: 10.00 - 20.00
Grigore Ionela :Reprezentant vanzari
0721782619
office@mgargenti.ro
General Manager:
Marina Gatman: 0723212848
marina_gatman@mgargenti.ro

Echipa MG ARGENTI va multumeste pentru timpul acordat si va lasa sa va rasfatati de cadourile oferite de noi pentru present sau viitor. Sa nu uitam sa ne bucuram de momentele unice din viata noastra.

Toate produsele includ TVA 24%