Telefon comenzi:
0723212848
0 Cosul Meu
Nu aveti nici un produs in cos!
Finalizeaza comanda
TOTAL:
  • 0723212848

Ochiu de veghe a Domn Iisus Hristos icoana rara 29 mai

35.00 RON
25.00 RON
pret cu TVA
pe stoc Pe stoc
Rating:
[0] voturi

Caracteristici:

Specificatii:

Sărbătorita:29 mai s.n. si 11 iunie s.v.

În plus față de cele două icoane menționate mai sus, numite „Ochiul de veghe”, există și imagini simbolice ale Maicii Domnului cu numele „Ochiul neadormit din Spasovo”. Sunt cunoscute două astfel de icoane. O icoană îl înfățișează pe adolescentul Iisus Hristos întins pe un pat.Maica Domnului  se apropie de El cu o expresie a iubirii materne nemasurata, iar în dreapta îngerul Îi arată instrumentele patimilor: o cruce, o suliță și un baston cu un burete, pe care le ține în mână.

Un alt înger planează peste Copilul Etern, acoperindu-L . Într-o altă icoană, de origine foarte veche, Mântuitorul este descris sub forma unui Copil profund gânditor, așezat și sprijinit pe o mână. În fața Lui este Maica Domnului pe o parte, un înger pe cealaltă, iar deasupra capului doi serafimi țin instrumentele suferinței: o cruce, o suliță și un baston. În partea de sus a tuturor este mâna dreaptă a Domnului oștirilor și a Duhului Sfânt care vine de la El la Iisus Hristos.

Din când în când, în viața fiecăruia dintre noi, vine un moment în care această lume ni se pare o vale a plangerii,plina de dureri și boli. Motivele pot fi diferite: boala proprie, boala celor dragi sau moartea lor. Nu știi niciodată ce te asteapta,ne așteaptă obstacole si incercari  de la naștere până la moarte.Si ne intristam tare,nimic numai e ce a fost,ne adancim din ce in ce mai mult in necazul nostru Și ziua se transformă în noapte: ne aruncăm într-un întuneric sumbru, peste care, se pare, soarele nu răsare niciodată. Răceala și disperarea sunt epuizante și ne uităm în jur cu anxietate în căutare de simpatie,dragoste si intelegere si nu le gasim. Și intr-un final dupa multe cautari le găsim la Sfânta și Atotputernica Maică a lui Dumnezeu. Ea ne usucă lacrimile și ne trimite o rază de căldură și speranță, care împrăștie si cea mai rece ceață.

O, câte icoane ortodoxe ale Maicii Domnului sunt păstrate cu respect și dragoste pe întinderile nesfârșite ale Rusiei Și în toată lumea! Peste tot se revarsa o particulă a harului Imparatesei Cerului. Creștinii ortodocși își aduc necazurile și bucuriile la icoanele ei, ei apelează la ea pentru ajutor și sprijin.

Imaginea iconografică „Ochiul de veghe” se bazează pe o parabolă  potrivit căruia Hristos fiind baiat adolescent, s-a așezat să se odihnească pe drumul de la Ierusalim la Nazaret. Maica Domnului i-a păzit somnul și, în acest moment, îngerii i-au prezis suferința lui Hristos pe cruce. Numele „Ochiul Treaz” a fost adoptat de icoană în legătură cu inscripția de sub imagine: „Sunt adormit, dar inima mea privește”. 

Domn Iisus Hristos pe icoană pare să doarmă, dar ochii Lui sunt deschiși. Conform textului Vechiului Testament, „S-a plecat și s-a întins ca un leu”. În legendele antice despre animale, se spune că leul doarme cu ochii deschiși, păzindu-și copiii, iar această proprietate a leului este atribuită simbolic lui Hristos Păstorul oilor sale. Comparația lui Hristos cu un leu, pe lângă proprietatea unui leu, chiar adormit, pentru a inspira teamă și temere (așa cum a vorbit Fericitul Teodorit din Cirus), are o bază în alte calități ale acestui animal regal, care ne permit să desenăm o analogie între Hristos și el.

- fugind de vanator, leul își acoperă urmele cu coada, la fel cum Domnul Iisus Hristos și-a ascuns Divinitatea de diavolul in trupul lumesc prin smerenia si dragostea sa catre noi;
- ochii se deschid în timpul somnului, avertizează vânătorii (această trăsătură a leului a determinat motivul imaginii „Ochiului nedormit”);
- cu respirația sa, leul reînvie copiii născuți în a treia zi. 

Această icoană este, de asemenea, unică prin conținutul său spiritual. Ochiul adormit al Mamei și Ochiul adormit al Fiului ... Ea se roagă către El, permanent vigilentă, pentru a ne proteja de propria orbire spirituală: așa cum se spune în rugăciune: „de somnul greu al păcatului”, de ispite care ne poate îndepărta de calea cea dreaptă. Ochiul Său Nedormit vede totul - căci Domnul este Atotputernic și Atotștiutor. Rugăciunea către Maica Domnului ne va proteja de tot răul, de „rănile noastre păcătoase”, deoarece acestea apar atunci când uităm de Ochiul Nedormit, în fața căruia ne găsim constant. 

Iconografia acestei icoane se găsește în frescele bizantine și a fost cunoscută în tradiția rusă încă din secolul al XIV-lea. Cu toate acestea, este, de asemenea, unic în felul său și atipic pentru tradiția ortodoxă. Faptul este că, de obicei, icoanele clasice poartă imaginea lui Hristos fie sub forma unui prunc, fie sub forma unui bărbat adult (la apogeul vieții sale pământești). Aceasta icoană îl înfățișează pe Mântuitorul din tinerețe fiin adolescent. 

În orașul Rybinsk, în capela mănăstirii, construită nu departe de gara Rybinsk-Bologovskaya, există o icoană miraculoasă antică numită „Ochiul de veghe”.

A fost donata de fiica celebrului predicator, protopopul Rodion Putyatin, care avea o venerație specială pentru această icoană datorită tradițiilor familiale.

După închiderea multor biserici și mănăstiri în anii 20-30 ai secolului al XX-lea, imaginea sfântă din Uglich, ca multe alte sanctuare ale orașelor Volga, a fost păstrată în mănăstirea Tolgsky. În zilele noastre, icoana a fost transferată de la Catedrala Vvedensky a acestei mănăstiri la Catedrala Schimbarea la Față din Rybinsk. Astfel, pana astăzi ambele exemplare ale icoanei Maicii Domnului „Ochiul nedormit” se află în aceeași catedrală.

„- Habar nu ai, - a spus un slujitor al lui Dumnezeu cu ochii stralucind de dragoste si admiratie, - habar n-ai! Se pare că ea se află în biserica! Nu credeam!!! Am crezut că se află într-un muzeu, dar ea era în biserica! Și nu este nimeni acolo! Nimeni! Măcar stai în fața ei toată ziua! Poți să o săruți in liniste, să te pleci, să stai, să stai, nu știu - plânge! M-am rugat acolo, chiar am făcut un pui de somn pe bancă după aceea. Înțelegi?! Acea! "

Prin rugăciunile Maicii Domnului, imaginea miraculoasă este proslăvită cu numeroase vindecări binecuvântate. De asemenea, este demn de remarcat faptul că tradiția ortodoxă de zi cu zi interpretează această icoană ca un avertisment, ca protecție individuală. Adică, dacă simplificăm scopul imaginii, atunci „Ochiul nedormit” este protecția morală și etică a individului. Înaintea imaginii, ei apelează și la Maica Domnului pentru insomnie la copii dar si la adulti.Si multe alte binecuvantari poti primi de la aceasta binecuvantata icoana in toate necazurile.

„O, Preacurata Nascatoare de Dumnezeu Fecioara Maria, Maica Dumnezeul-ui Nostru! Primeste-ne pe noi care plecam genunchii in fata icoanei Tale, uită-te cu ochiul tău atent la rănile noastre păcătoase ale sufletului si trupului; roagă-te din inima Fiului Tău si Dumnezeul Nostru- Domn Iisus Hristos,  care este vigilent cu noi, să ne daruiasca credință ,sa ne scoata pe noi pacatosii ce am gasit adăpost in somnul cel greu de pacate și de toată calomnia vrăjmașului sa ne pazeasca, sufletele noastre să ne mantuiasca, ca un iubitor de oameni.Amin ".

Este Un Dar de NEPRETUIT pentru orice casa spre ocrotirea familiei de boala.,aceasta icoana cu rugaciune si acatist la Ea Mai ales de ziua Ei daruieste sanatate oamenilor bolnavi! De orice boala!  Maica Domnului este grabnic ajutatoare si insanatoseste orice boala ! 

Alunga tristetile si alina durerile. Maica Domnului ne protejeaza si ne ocroteste mereu - Fericita este casa si familia care are in casa icoana Maicii Domnului! Cadoul ideal pentru nunti,casa nou-simbolizand BINECUVANTAREA si OCROTIREA FAMILIEI 

Exista acatist(de citit)..

Este Un Dar de NEPRETUIT pentru orice casa spre ocrotirea familiei de boala.,aceasta icoana cu rugaciune si acatist la Ea Mai ales de ziua Ei daruieste sanatate oamenilor bolnavi! De orice boala!  

Alunga tristetile si alina durerile. Cadoul ideal pentru nunti,casa nou-simbolizand BINECUVANTAREA si OCROTIREA FAMILIEI 

Va fi apreciata de persoanele dragi - pictura icoanei este o reproducere - ilustratie - partile laterale sunt atent lucrate de catre artistii nostri  pe suport lemn rama de lemn- montata manual de catre artistii nostri. Certificat de calitate ce reprezinta originalitatea produsului.Marca: MG ARGENTI

Fii unic! Acum poti sa creezi singur un cadou de lux - personalizat cu argint /nume/text pentru familia ta! Transforma-ti cadoul in unicat!

Pe produs La cerere se pot grava MONOGRAMA (Initalele persoanei dragi) sau Numele persoanei dragi!
ron- VEZI MODEL POZA

Gravarea nume/text pe o placuta din argint 925 dreptunghiulara sau ovala)-dim 6cm latime+ 35 ron

CARACTERISTICI PRODUS

10x15cm (Interior ) 16x21 cm exterior 
15x18cm (Interior ) 19x24 cm exterior 

Atentie pretul este pentru o singura bucata! Disponibilitate :In limita stocului disponibil!

Pentru comenzi en gros acordam discount-uri.


 Pret mic de importator


Nota: Preturile afisate contin TVA. Fotografia prezentata are caracter informativ si pot exista diferente intre aceasta si produsul respectiv. Specificatiile pentru produsul Ochiu de veghe a Domn Iisus Hristos icoana rara 29 mai au caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pret Ochiu de veghe a Domn Iisus Hristos icoana rara 29 mai poate fi schimbat fara notificare prealabila. Va rugam inainte sa comandati un produs sa cititi Termeni si conditii.

Ce spun utilizatorii despre Ochiu de veghe a Domn Iisus Hristos icoana rara 29 mai:

Total comentarii: [0]

Nu sunt comentarii pentru produsul: Ochiu de veghe a Domn Iisus Hristos icoana rara 29 mai

Fii primul care scrie un comentariu !

Alerta pret pentru produsul Ochiu de veghe a Domn Iisus Hristos icoana rara 29 mai

< 25.00 RON
* Campuri obligatorii

In momentul cand produsul va atinge pretul indicat veti fi notificat pe e-mail.

 

Pentru a cumpara un produs de la noi este nevoie sa indeplinesti conditia majoratului, adica de a avea peste 18 ani. Orice comanda este preluata prin e-mail sau telefon de catre personalul nostru. In limita stocului disponibil produsele vor fi livrate in termen 24 ore de la efectuarea comenzii (cu gravare).Pentru Bucuresti si in 12 ore de la comanda. In lipsa produsului pe stoc comanda va fi preluata si procesata timp de la 3 zile la 28 zile lucratoare. Ne cerem scuze anticipat daca se vor intampla si cazuri din acestea. Pentru verificarea produselor pe stoc rog sa fim contactati la : 0723 212 848
Sau sa ne scrieti la :
office@mgargenti.ro

Gravare -personalizare produse;

Produsele se graveaza gratuit 2 litere+promotiile ce includ nume/sigla/text Gratuit. Daca doriti un anumit scris va rog sa ne comunicati aceasta printr-un mail oficial si sa ne transmiteti exact caligrafia literelor/monograma/sigla/logo societate/semnatura,etc.
Durata este de 12 ore de la efectuarea comenzii. Daca efectuati comanda dimineatza pana la orele 14 - seara produsul va fi personalizat si livrat catre dumneavoastra! Pentru persoanele din Bucuresti-produsul poate fi ridicat direct de la magazin cu un telefon in prealabil-0723212848.

Produsele gravate/personalizate NU se returneaza.

Icoanele comandate  nu se returneaza!

Plata produselor si transport:
De comun accord putem stabili urmatoarele modalitati de plata:

Transfer bancar in lei: din contul Dumneavoastra in numarul de cont pe care il vom specifica la cerere in factura fiscala emisa catre cumparator.

Livrarea prin Posta romana se face doar daca efectuati plata in vans in contul bancar al societatii!

Mandat postal ce va include valoarea totala a obiectului cumparat +Transportul 25 ron . Toate produsele ce depasesc 1 kg se va adauga 1 ron /kg.
Curier cu plata la livrarea produsului(ramburs), ambalaj transport si retur -
in tara 25 Ron-Plic,daca colet depaseste dimensiunea unui plic acesta va fi masurat si se va taxa volumetric depinde de malaj acestuia(daca sunt km extra se va adauga 1ron/km.)
Bucuresti-25 Ron
Ambalajul (la cerere) pentru cadou este gratuit la MG ARGENTI!

Nota:
Nu uitati sa ne vizitati la magazinele noastre din:

Calea 13 septembrie nr 221-225,Complex comercial Prosper Plaza,et 2 (doi) .,magazin MG ARGENTI(iN PERIOADA 01.01.2021-30.12.2021 MAGAZINUL FIZIC ESTE INCHIS.Comenzile se proceseaza doar Online.Va Multumim!

Fiindca relatia noastra cu clientii nostri este foarte importanta pentru noi am creat pagina oficiala de facebook unde puteti sa ne scrieti pe forum.,adauga comentarii.

https://www.facebook.com/MG ARGENTI




Relatia cu fiecare dintre clientii nostri este foarte importanta pentru noi.

MG ARGENTI va garanteaza calitatea produselor si accepta returnarea obiectelor pentru orice motiv in interval de 10 zile dupa primirea produsului cu conditia sa obtineti in prealabil avizul nostru de returnare in scris (e-mail,fax) si produsul sa fie insotit de un proces verbal de returnare a produsului. Returnarea banilor se va face in cursul a 30 zile lucratoare. 

Drepturile si obligatiile consumatorului sunt cele prevazute in O.G. nr.130/2000 aprobata prin Legea 51/2003 republicata in Monitorul Oficial privind regimul juridic al contractelor la distanta si in O.G. 21/1992 republicata cu modificarile ulterioare privind protectia consumatorului.
Telefon Protectia consumatorului: - 021 312 12 75, interior 944
fax - 021 314 34 61

De asemenea, consumatorii pot suna şi la numărul de telefon 0800.080.999.


sau e-mail - biroupresa@anpc.ro 

Adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor -

www.anpc.gov.ro



Produsele cumparate de la noi contin certificate de garantie si autenticitate din Grecia sau Italia si traduse de echipa noastra. Personalul nostru va ambala in cadou conform francizei toate produsele comandate la noi. Produsul va fi transportat catre Dumneavoastra in plic antishoc pentru a evita eventualele degradari a acestora. Pentru orice informatie echipa noastra va sta la dispozitie si va va oferi raspunsuri detaliate la toate intrebarile dumneavoastra privind stocul, numeroasele beneficii si avantaje pe care le puteti obtine in urma vizitarii magazinelor noastre, reduceri de preturi sau oferte promotionale: Fiecare client in parte, societati mici sau mijlocii, companii nationale sau multinationale, se bucura si beneficiaza de toata atentia noastra la urmatoarele numere de tel si adrese de e-mail: Pentru ca relatia cu fiecare dintre clientii nostri este foarte importanta pentru noi si pentru a fi cat mai aproape de Dumneavoastra:

Echipa MG ARGENTI

QUALITY EXCLUSIVE SILVER ART

Rel cu clientii:
Program: 10.00 - 20.00
Grigore Ionela :Reprezentant vanzari
0721782619
office@mgargenti.ro
General Manager:
Marina Gatman: 0723212848
marina_gatman@mgargenti.ro

Echipa MG ARGENTI va multumeste pentru timpul acordat si va lasa sa va rasfatati de cadourile oferite de noi pentru present sau viitor. Sa nu uitam sa ne bucuram de momentele unice din viata noastra.

Toate produsele includ TVA 24%