Telefon comenzi:
0723212848
0 Cosul Meu
Nu aveti nici un produs in cos!
Finalizeaza comanda
TOTAL:
  • 0723212848

Sf.MC.Gavriil Pruncul-Vindecatorul copiilor de cancer si alte boli grele si ocrotitor al copiilor si mamelor indurerate

96.00 RON
pret cu TVA
pe stoc Pe stoc
Rating:
[0] voturi

Caracteristici:

Specificatii:

O icoana superba ce reprezinta Copie a Icoanei cu Sf.Gavril Bebelus-Mare Vindecator al copiilor bolnavi mai ales de cancer sau alte boli grave, dar nu numai a copiilor .Boli grave ca paralizie au fost vindecate la mormantul sau!Este considerat ocrotitorul adolescentilor si copiilor. Sfântul prunc Gabriel este rugat pentru copii, în special pentru copiii bolnavi, el este protectorul ceresc al mamelor îndurerate pentru copiii săi.

 Cu ale Sf.Mc.Gavril sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi ! Amin !

20 aprilie s.n. si 3 mai s.v. Biserica Ortodoxă onorează amintirea Sfântului Mucenic - al pruncului Gavril din Bialystok (Zabludovsky). Gabriel, fiul țăranilor evlaviosi Petru și Anastasia, s-a născut la 22 martie 1684 în satul Zverki, provincia Grodno.Ei și-au crescut singurul copil în duhul slujirii si dragostei catre Dumnezeu, păstrând poruncile Sale și păstrând sfânta credință ortodoxă. Pruncul Gavril - părinți religioși, iubitori, un băiat nevinovat a devenit o victimă a iudaismului.

În 1690, familia a suferit cea mai mare întristare: la 11 aprilie-baiatul nevinovat a căzut victimă sectanților fanatici., când mama Sf Mucenic( în vârstă de doar  șase ani atunci)i-a dus soțului sau prânzul pe câmp, un chiriaș evreu s-a urcat în casă. L-a furat pe copil și l-a dus în secret la Bialystok, unde copilul a fost supus unor chinuri inimaginabile. Mai întâi, l-au pus într-un subsol, unde i-au străpuns partea de la gat  cu arme ascuțite pentru a elibera sânge putin cate putin. După aceea, mucenicul a fost răstignit pe o cruce așezată într-un jgheab. În a noua zi, copilul a murit.

Călăii au dus în secret trupul neînsuflețit pe câmp și l-au aruncat la marginea pădurii de lângă satul Zverki. Sărbătoarea Sfântului Paște se apropia. Câinii flămânzi au fugit spre corp, păsările de pradă au inceput sa dea tarcoale, dar câinii nu numai că nu l-au sfâșiat, ci chiar au protejat corpul de păsări.Satenii averttizati de latratul cainilor au venit si au gasit  victimă  fanatismului. În timpul anchetei, au fost descoperite circumstanțele crimei ritualice pe care i-au comis evreii, au fost găsite și pedepsite; o mențiune corespunzătoare este lăsată în memoriile din regula orașului Zabludov. Locuitorii din Zabludov, care anterior s-au plâns de „întărirea evreilor din orașul lor”, au recunoscut că bebelușul a murit ca urmare a unui omor ritual comis de evrei la Bialystok. Trupul copilului torturat Gabriel, aflat la confluența oamenilor profund emoționați de astfel de atrocități, a fost îngropat lângă biserica cimitirului din Zverki și a rămas aici aproximativ 30 de ani.

La începutul secolului al XVIII-lea, pestele a trecut pe întreg teritoriul județului Bialystok. Abia au avut timp să îngroape oamenii, în satul Zverki au încercat să-i apropie pe copiii morți de mormântul copilului Gabriel, simțind harul neobișnuit al acestui loc. Odată în timpul unei înmormântări, sicriul unui martir a fost atins din greșeală. Spre cea mai mare surpriză, trupul a fost găsit imperisibil. Vestea despre aceasta s-a răspândit instantaneu printre oamenii credincioși ortodocși, întărind venerarea bebelușului martir Gabriel. Aceasta a fost în 1720. Tradiția leagă cu acest eveniment multe vindecări care au avut loc la mormântul sfântului bebeluș mucenic Gabriel și la sfârșitul epidemiei, care a servit drept motiv pentru venerarea sa.

La începutul secolului al XVIII-lea, a avut loc o epidemie de ciumă pe tot teritoriul districtului Bialystok. Abia aveau timp să îngroape oamenii.În satul Zverki, au încercat să îngroape copiii morți mai aproape de mormântul pruncului Gabriel, simțind harul neobișnuit al acestui loc. O dată în 1720, în timpul înmormântării, au atins accidental mormântul martirului.,scotand la iveala trupul intact al Sfantului Mucenic.Spre cea mai mare surpriză, trupul său a fost găsit absolut intact cu haina ca noua stralucitoare . Vestea acestui lucru s-a răspândit ca un fulger în rândul oamenilor credincioși ortodocși, întărind venerația martirului.

Tradiția leagă de acest eveniment multe vindecări care au avut loc la mormântul Sfântului Gavril și sfârșitul epidemiei a bolii groaznice ce secerase multe vieti, care a servit drept motiv pentru slavirea Sf.Gavril. Moaștele recuperate au fost transferate cu reverență în cripta de sub biserica din satul Zverki.
În 1746 biserica satului din Zverki a ars, dar sfintele moaște au rămas intacte.Numai manuta Sfantului a fost parțial arsa și chiar și atunci, fără îndoială, s-a întâmplat conform providenței lui Dumnezeu, de dragul întăririi credinței și evlaviei a poporului ortodox. Când sfintele moaște au fost transferate la Mănăstirea Zabludovsky, manuta s-a s-a vindecat miraculos și a fost acoperita din nou cu piele.

În 1752, arhimandritul mănăstirii Slutsk Dositheus (Golyakhovsky), guvernatorul mitropoliei de la Kiev, a făcut un tropar și un contact pentru bebeluș.

La 9 mai 1755, moaștele pruncului Sfântului Mucenic Gabriel au fost transferate la mănăstirea din Slutsky Sfânta Treime din provincia Minsk odată cu binecuvântarea mitropolitului de la Kiev, arhimandritul Mihail (Kozachinsky) a transferat moaștele sfântului mucenic prunc Gavriil la Mănăstirea Sfânta Treime Slutsk din provincia Minsk și a compilat o poveste poetică despre pruncul mucenic Gabriel.Procesiunea cu sfintele moaște, pe care le-au purtat pe bratei într-o relicva, a mărșăluit maiestuos mai mult de 300 de mile. Moaștele pruncului Mucenic Gabriel zăceau complet deschise în racla. Ambele brațe ale bebelușului țineau o mică cruce la piept. Degetele aveau răni perforate, pe corp avea mici rani.

În 1820, pruncul si Mare Mucenic  Gavriil a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă.

Împreună cu gloria crescândă a pruncului martir Gavril și venerația în creștere a acestuia, creștinii ortodocși au încercat să împodobească lăcașul unde se aflau Sfintele sale moaște într-un mod special. În 1897, s-a făcut o nouă racla de argint din donații voluntare.

În 1908, tipografia Adormirii Maicii Domnului de la Lavra Pochaev  a publicat o slujbă a Sfântului Mucenic prunc Gabriel, alcătuită de arhiepiscopul din Volyn și Zhitomir -Antonie(Khrapovitsky) .

În același an, episcopul Mihail de Grodno și Brest, împreună cu episcopul Vladimir de Bialystok, au decis să transfere o parte din moaștele Sfântului Mucenic Gabriel în orașul Bialystok din Slutsk.

Transferul crucii și al relicvarului, în care s-au odihnit moaștele sfântului mucenic până în 1897, a început la 31 mai. Altarele au fost transferate din orașul Slutsk la Mănăstirea Zhirovitsky a Adormirii Maicii Domnului. În perioada 1 iunie - 12 iunie, prin satele Yaluvka, Novaya Volya, Polota, Zabludov, Zverki și Doylids, sfintele moaște au fost transferate de la mănăstirea Zhirovitsky la Bialystok. Astfel, aproape 150 de ani mai târziu, lăcașul s-a întors în patria sa.

După lovitura de stat din octombrie 1917, au început persecuțiile sângeroase împotriva ortodocșilor din Rusia.
Dușmanii lui Hristos erau deranjati de amintirea pruncului care seamănă cu Hristos. Astfel, mucenicul Ioan Vostorgov, rectorul Catedralei de mijlocire a Moscovei din Piața Roșie, care i-a apărat memoria Sfantului si l-a salvat de profanare, a fost adus de bolșevici ca acuzat și ulterior a fost împușcat.

Prin decizia Consiliului Comisarilor Poporului din 29 iulie 1920, s-a decis: „să se efectueze eliminarea completă a moaștelor pe teritoriu într-o manieră planificată și consecventă ...”. Această poruncă nu a ocolit Sfintele moaște ale pruncului Sf. Gavril .

În anii 30, Mănăstirea Sf.Treime din Slutsk, unde se păstrau încă moaștele, a fost închisă, iar sfintele moaște ale Sf.Gavril  au fost transferate la Muzeul Ateismului din Minsk.

În timpul celui de-al doilea război mondial, represiunile au început să slăbească, iar în 1942, pe fondul haosului confuziei militare, locuitorii ortodocși din Minsk au reușit să așeze sfintele moaște ale pruncului Gavril  într-un altar de lemn din Catedrala Schimbării la Față a Domnului din Minsk, al cărui rector era mitropolitul Pantelimon (Rozhnovsky).

În 1943, vestea descoperirii sfintelor moaște din catedrala din Minsk a ajuns la rectorul Bisericii Nașterea Maicii Domnului din satul Svisloch, părintele Alexie Znosko. În scurt timp, părintele Alexei i-a scris un acatist Sfântului mucenic Gavriil, folosind mai mult de 40 de acatiste, care i-au servit drept model. Acatist a fost aprobat de autoritățile bisericești în 1943-1944 și introdus în utilizarea bisericii.

În zilele de 9-10 iulie 1944, sfintele moaște au fost transferate de la Minsk la Grodno, la Biserica Acoperamant Maicii Domnului, unde au rămas până la 21 septembrie 1992.

În fiecare săptămână, marți,inainte raclei cu sfintele moaște, i se citește  acatist martirului Gavril. În Polonia, bebelușul M.MC. Gacril este venerat de ortodocși ca mare ocrotitor al copiilor și tinerilor.

Din 1993, anual, în perioada 2-3 mai,  moaștele copilului Gavril sunt transferate de la Bialystok la Zabludov, unde, cu racla deschisa, credincioșii petrec toată noaptea la slujbă.Moaștele sunt aduse cu mașina la marginea orașului Zabludovo, iar de acolo credincioșii le duc în brațe până la biserica Zabludovo. Cu ocazia sărbătorii din 2 mai, o procesiune de pelerini către Zabludov pleacă din Bialystok.

Amintirea pruncului martir Sf.M.Mc.Gavril este sărbătorită: 20 aprilie / 3 mai (la aniversarea morții sale martirice), în a 3-a săptămână după Rusalii (Catedrala sfinților din Belarus) și în Biserica Ortodoxă  poloneză tot pe 9 septembrie / 22 (la aniversarea achiziției și transferului de relicve de la Grodno la Bialystok). În trecut, amintirea sa era sărbătorită și în Ziua Duhului Sfânt.

Tropar:

Sfinte prunc Gavriil, ai fost străpuns cu cruzime în coaste de evrei pentru Cel care a fost străpuns in coasta pentru noi Domn Iisus Hristos ,tot de evrei, iar Tu ti-ai dat viata pentru Cel care si-a dat sângele pentru noi,tu  ți-ai dat tot trupul să sângereze din răni, iar acum te-ai stabilit cu El în slava vesnica. De aceea, ne reamintim și noi de martirul tau ,toti cei care îți cinstim memoria aici,, ne rugăm,  cerându-ti sănătatea trupească și mântuirea sufletelor noastre.

Patria ta a fost satul Zverki,Sfinte Mucenic Gavril Mucenic al lui Hristos, unde ai fost răpit de fiare adevărate - evreii: la început ai fost lipsit de părinți, apoi după ce ai suportat crudități si atrocități, te-ai mutat în Patria Cerească. Apără-ne aici de toate nenorocirile și durerile și si te rugăm sa te rogi pentru noi Sf.Treimi  pentru a fi cetateni a raiului si a dobandi viatza vesnica.

Aici sunt doar cateva exemple de minuni infaptuite cu ajutorul si mijlocirea Sf.Gavriil:

1. La 5 iunie 1908, fiul negustorului din satul Drokhichyn, Maria Zagorovskaya, Boris, care avea 2 ani și 3 luni, nu-și simțea picioarele. Când sfintele moaște au fost duse peste el, s-a ridicat fără ajutorul mamei sale și a început să meargă.

2. Pe 5 iunie, fiica unui ofițer de rezervă Matron Antonovna Kul, în vârstă de 39 de ani, care locuiește în satul Posutych, suferea de mai mulți ani, din cauza reumatismului mâinilor sale, recuperată prin atingerea mormântului Sfântului Mucenic, pruncul Gavriil.

3. La 20 mai 1909, un locuitor al satului Gurnaya, Yakov Ivanovici Golub, a spus următoarele: timp de 20 de ani a suferit de o boală incurabilă a piciorului stâng, piciorul era acoperit de răni. Medicina locală nu l-a putut ajuta în niciun fel și i s-a recomandat să meargă la Varșovia pentru o operație din decembrie 1908. Golub s-a întors cu rugăciune înflăcărată către pruncul Sfânt Mucenic Gavriil și a promis, în caz de recuperare, să facă un pelerinaj la moaștele copilului Gavriil. Pe 10 decembrie 1908, Golub s-a simțit mai bine și în curând rănile de pe picior s-au vindecat și pacientul și-a revenit.

4. În aceeași zi, o locuitoare a satului Kobylyana Anna Kazimirovna Pavlovici a venit la biserică și a mărturisit că timp de trei ani, brațul ei drept a fost rănit de nesuportat, care a început să se usuce. Medicii au decis să opereze. Cu toate acestea, Anna s-a îndreptat în rugăciune către sfântul copil mucenic Gavriil și a promis că va veni să se închine sfintelor sale moaște. Mâna ei a început să se recupereze și, în final, și-a revenit.

În timpul procesiunii cu moaștele pruncului mucenic Gavriil  în fața poporului, arhiepiscopul Antonie (Khrapovitskago) și conducătorul nobilimii Rybakov un băiat țăran în vârstă de șase ani cu picioare paralizate a primit vindecare. Arhiepiscopul Antonie (Khrapovitsky) a presărat copilul cu apă sfințită, apoi s-a citit tare acatist cu Sf. pruncul mucenic Gabriel.

Vladyka Anthony (Khrapovitsky) a remarcat că a observat un astfel de aflux de pelerini (35 de mii) doar în Pochaev, ba chiar mai rar.

În timpul Primului Război Mondial, în timpul evacuării din 1915, episcopul Bialystok Vladimir a adus un raci de lemn cu o particulă din sfintele moaște ale bebelușului martir Gabriel la Moscova și l-a plasat temporar în Catedrala Pokrovsky de pe Piața Roșie, care este cunoscută acum ca Catedrala Sf. Vasile.

În ziua de 22 septembrie, Biserica Ortodoxă Poloneză onorează transferul moaștelor copilului martir Gabriel, care se găsește acum în țara poloneză, iar Ziua Memorială în Biserica Ortodoxă Rusă este sărbătorită pe 3 aprilie.

 

Va fi apreciata de persoanele dragi - Litografie - partile laterale sunt atent lucrate de catre artistii nostri in foita din Argint 925 montata manual de catre artistii nostri pe suport lemn. Certificat de calitate ce reprezinta originalitatea produsului.Tara origine-italia.
Marca: MG ARGENTI

Fii unic! Acum poti sa creezi singur un cadou de lux - personalizat cu argint /nume/text pentru familia ta! Transforma-ti cadoul in unicat!

Pe produs La cerere se pot grava MONOGRAMA (Initalele persoanei dragi) sau Numele persoanei dragi!
ron- VEZI MODEL POZA

Gravarea nume/text pe o placuta din argint 925 dreptunghiulara sau ovala)-dim 6cm latime+ 35 ron 

Tara de origine Italia- cu respect pentru traditie si calitate

CARACTERISTICI PRODUS:Marimi disponibile 3 dimensiuni

Marime mare: 19x26 cm  Material Lamina Arg925+Aur24K

                      19x26 cm Material Lamina Arg925

Marime medie -13 x18 cm

Marime mica - 8.5 x11.5 cm-datorita dimensiunii mici poate fi purtata oriunde,in geanta,la birou ,in masina,sau la copilasi mici in carucior.

Atentie pretul este pentru o singura bucata! Disponibilitate :In limita stocului disponibil!


Nota: Preturile afisate contin TVA. Fotografia prezentata are caracter informativ si pot exista diferente intre aceasta si produsul respectiv. Specificatiile pentru produsul Sf.MC.Gavriil Pruncul-Vindecatorul copiilor de cancer si alte boli grele si ocrotitor al copiilor si mamelor indurerate au caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pret Sf.MC.Gavriil Pruncul-Vindecatorul copiilor de cancer si alte boli grele si ocrotitor al copiilor si mamelor indurerate poate fi schimbat fara notificare prealabila. Va rugam inainte sa comandati un produs sa cititi Termeni si conditii.

Ce spun utilizatorii despre Sf.MC.Gavriil Pruncul-Vindecatorul copiilor de cancer si alte boli grele si ocrotitor al copiilor si mamelor indurerate:

Total comentarii: [0]

Nu sunt comentarii pentru produsul: Sf.MC.Gavriil Pruncul-Vindecatorul copiilor de cancer si alte boli grele si ocrotitor al copiilor si mamelor indurerate

Fii primul care scrie un comentariu !

Alerta pret pentru produsul Sf.MC.Gavriil Pruncul-Vindecatorul copiilor de cancer si alte boli grele si ocrotitor al copiilor si mamelor indurerate

< 96.00 RON
* Campuri obligatorii

In momentul cand produsul va atinge pretul indicat veti fi notificat pe e-mail.

 

Pentru a cumpara un produs de la noi este nevoie sa indeplinesti conditia majoratului, adica de a avea peste 18 ani. Orice comanda este preluata prin e-mail sau telefon de catre personalul nostru. In limita stocului disponibil produsele vor fi livrate in termen 24 ore de la efectuarea comenzii (cu gravare).Pentru Bucuresti si in 12 ore de la comanda. In lipsa produsului pe stoc comanda va fi preluata si procesata timp de la 3 zile la 28 zile lucratoare. Ne cerem scuze anticipat daca se vor intampla si cazuri din acestea. Pentru verificarea produselor pe stoc rog sa fim contactati la : 0723 212 848
Sau sa ne scrieti la :
office@mgargenti.ro

Gravare -personalizare produse;

Produsele se graveaza gratuit 2 litere+promotiile ce includ nume/sigla/text Gratuit. Daca doriti un anumit scris va rog sa ne comunicati aceasta printr-un mail oficial si sa ne transmiteti exact caligrafia literelor/monograma/sigla/logo societate/semnatura,etc.
Durata este de 12 ore de la efectuarea comenzii. Daca efectuati comanda dimineatza pana la orele 14 - seara produsul va fi personalizat si livrat catre dumneavoastra! Pentru persoanele din Bucuresti-produsul poate fi ridicat direct de la magazin cu un telefon in prealabil-0723212848.

Produsele gravate/personalizate NU se returneaza.

Icoanele comandate  nu se returneaza!

Plata produselor si transport:
De comun accord putem stabili urmatoarele modalitati de plata:

Transfer bancar in lei: din contul Dumneavoastra in numarul de cont pe care il vom specifica la cerere in factura fiscala emisa catre cumparator.

Livrarea prin Posta romana se face doar daca efectuati plata in vans in contul bancar al societatii!

Mandat postal ce va include valoarea totala a obiectului cumparat +Transportul 25 ron . Toate produsele ce depasesc 1 kg se va adauga 1 ron /kg.
Curier cu plata la livrarea produsului(ramburs), ambalaj transport si retur -
in tara 25 Ron-Plic,daca colet depaseste dimensiunea unui plic acesta va fi masurat si se va taxa volumetric depinde de malaj acestuia(daca sunt km extra se va adauga 1ron/km.)
Bucuresti-25 Ron
Ambalajul (la cerere) pentru cadou este gratuit la MG ARGENTI!

Nota:
Nu uitati sa ne vizitati la magazinele noastre din:

Calea 13 septembrie nr 221-225,Complex comercial Prosper Plaza,et 2 (doi) .,magazin MG ARGENTI(iN PERIOADA 01.01.2021-30.12.2021 MAGAZINUL FIZIC ESTE INCHIS.Comenzile se proceseaza doar Online.Va Multumim!

Fiindca relatia noastra cu clientii nostri este foarte importanta pentru noi am creat pagina oficiala de facebook unde puteti sa ne scrieti pe forum.,adauga comentarii.

https://www.facebook.com/MG ARGENTI




Relatia cu fiecare dintre clientii nostri este foarte importanta pentru noi.

MG ARGENTI va garanteaza calitatea produselor si accepta returnarea obiectelor pentru orice motiv in interval de 10 zile dupa primirea produsului cu conditia sa obtineti in prealabil avizul nostru de returnare in scris (e-mail,fax) si produsul sa fie insotit de un proces verbal de returnare a produsului. Returnarea banilor se va face in cursul a 30 zile lucratoare. 

Drepturile si obligatiile consumatorului sunt cele prevazute in O.G. nr.130/2000 aprobata prin Legea 51/2003 republicata in Monitorul Oficial privind regimul juridic al contractelor la distanta si in O.G. 21/1992 republicata cu modificarile ulterioare privind protectia consumatorului.
Telefon Protectia consumatorului: - 021 312 12 75, interior 944
fax - 021 314 34 61

De asemenea, consumatorii pot suna şi la numărul de telefon 0800.080.999.


sau e-mail - biroupresa@anpc.ro 

Adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor -

www.anpc.gov.ro



Produsele cumparate de la noi contin certificate de garantie si autenticitate din Grecia sau Italia si traduse de echipa noastra. Personalul nostru va ambala in cadou conform francizei toate produsele comandate la noi. Produsul va fi transportat catre Dumneavoastra in plic antishoc pentru a evita eventualele degradari a acestora. Pentru orice informatie echipa noastra va sta la dispozitie si va va oferi raspunsuri detaliate la toate intrebarile dumneavoastra privind stocul, numeroasele beneficii si avantaje pe care le puteti obtine in urma vizitarii magazinelor noastre, reduceri de preturi sau oferte promotionale: Fiecare client in parte, societati mici sau mijlocii, companii nationale sau multinationale, se bucura si beneficiaza de toata atentia noastra la urmatoarele numere de tel si adrese de e-mail: Pentru ca relatia cu fiecare dintre clientii nostri este foarte importanta pentru noi si pentru a fi cat mai aproape de Dumneavoastra:

Echipa MG ARGENTI

QUALITY EXCLUSIVE SILVER ART

Rel cu clientii:
Program: 10.00 - 20.00
Grigore Ionela :Reprezentant vanzari
0721782619
office@mgargenti.ro
General Manager:
Marina Gatman: 0723212848
marina_gatman@mgargenti.ro

Echipa MG ARGENTI va multumeste pentru timpul acordat si va lasa sa va rasfatati de cadourile oferite de noi pentru present sau viitor. Sa nu uitam sa ne bucuram de momentele unice din viata noastra.

Toate produsele includ TVA 24%