Telefon comenzi:
0723212848
0 Cosul Meu
Nu aveti nici un produs in cos!
Finalizeaza comanda
TOTAL:
  • 0723212848

Sf. M.Mc.Generos aduce pace in case ,genrozitatea in toate icoana rara

35.00 RON
pret cu TVA
pe stoc Pe stoc
Rating:
[0] voturi

Caracteristici:

Specificatii:

Praznuirea se face pe 17 iulie s.n. si 30 iulie s.v.-Mare ocrotitor celor nascuti de ziua lui si celor ce ii poarta numele/prenumele.

Sfântul Mucenic Generos, care a pătimit la Tivoli în Italia (IV)-Se crede că troparul și rugăciunea către Sf.Mc.Generos sunt capabile să protejeze si sa ocroteasca casa de necazuri si dusmani și să protejeze gospodăria si familia. Imaginea Sfântului cu sulita in brat , este comparată cu un paznic-ocrotitor care va fereste de dușmani și păzeste pacea in familie. Sulita gardiană a fost mult timp un simbol al fiabilității și protecției.

 Sfantul M.Mc.Generos  asa cum ii este si numele este GENEROS in a darui daruri tuturor celor ce se roaga lui si au icoana in casa,tuturor celor ce ii cinstesc viatza si ziua de praznuire,mai ales celor nascuti de ziua lui. Sf.Generos este prezent în toate casele in care este icoana lui si persoanele ce il slavesc, darueste pace inimilor, armonie familiilor, favorizeaza colaborarea tuturor claselor sociale în beneficiul bunăstării colective ,aduce spor in munca si beneficii materiale.APARA in vreme de  CATACLISME,CUTREMURE,CHIAR RAZBOI Grabnic ajutator in nevoi,aduce spor in case,grabnic vindecator de boli. Inmulteste virtutile:daruieste curaj ,pace,liniste,spor in toate,alunga lenea,mare ocrotitor in familie!

 Este patron orasului Ortona dei Marsi -Italia-Pomenirea Sfântului Mucenic Generos, care a pătimit la Tivoli în Italia (secolul al IV-lea).a fost martirizat sub impartia impartului Dioclețian. Rămășițele sale au fost îngropate inițial în anu 304 in Roma în catacombele a Sf.  Sebastian .

Istorisire:

Onoarea care a revenit străbunicului meu și altor puțini privilegiați din Ortona pentru a escorta Sf.Moaste glorioase ale Sf..Mc. Generosul  la Ortona, din catacombele Căii Appiene a Sf.Sebastian, m-a determinat să amintesc episoade  memorabile  și să amintesc pe scurt viata Sfantului, ocrotitor miraculos al orasului meu iubit.

 Credința în suflet este ca candela aprinsa din casă: servește sa aduca lumina.Dar, așa cum în casă este nevoie de prezența vigilentă și prevăzătoare a unui tată, a unui soț, care reglementează totul, asigură totul, tot așa orice suflet are nevoie de un patron ceresc la care sa poata apela în momentele de descurajare ,necaz si tristete pentru mângâiere sufleteasca ,curaj,  speranță de a primi ajutor.

Nu noi alegem Sf.Parinti ci Ei ne aleg pe noi.

De cand Sf.Generos este in Ortona ,locuitorii acestuia nu s-au mai simțit singuri. Sfantul este omniprezent în sat, este prezent în toate casele si familiile, darueste pace inimilor, armonie familiilor, favorizeaza colaborarea tuturor claselor în beneficiul bunăstării colective.

Persoanele care se roaga Sf.Generos simt instinctiv datoria de a fi mai buni, de a-și iubi mai mult aproapele, de a fi mai concilianti ,mai induratori,mai pacifisti, mai generosi în toate. Acesta a fost primul miracol al Sf.Generos. A fost o minune nevizibilă în exterior, dar pe care fiecare suflet a perceput-o in suflet sau evouland spre bine .

Dupa care sunt si minuni vizibile, miracolele în fața cărora știința trebuie să se încline și, neputând să argumenteze, să admită că evenimentele intamplate sunt dincolo de posibilitățile umane.

O familie carora li s-a inbolnavit copilul,medicul neputincios le-au spus sa pregateasca sicriul deoarece copilul v-a pleca la Domnul.PArintii nu au crezut medicu si au apelat cu rugaciunea la ajutorul Sf.M.Mc.Generos  si O minune! Copilul s-a dat jos din pat complet sanatos!

Și erau drame de suflete chinuite, cărora le era rezervat doar un epilog tragic și care prin mijlocirea Sfântului au fost rezolvate ca un întuneric nocturn amenințător invins de răsăritul zorilor.

Multi oameni chinuiti au fost declarați dispăruți sau retrogradați într-un lagăr de concentrare din care ieseau doar cadavre.Rugaciunile mamelor și ale soțiilor, pe deplin ajutate de catre Sf.Mc.Generos pentru că și-au putut îmbrățișa copiii și soții sanatosi !

Cutremurul din 1915, care a lovit Marsica cu o furie sălbatică, demonică, schimbând fermecătoarele orașe din Fucino, orașe prospere, populații muncitoare într-un morman inform de moloz și mase sângeroase, nu a cruțat niciun sat din zonă, casele oamenilor fiind complet distruse si multe victime:Ortona a fost singurul oraș care nu a suferit nici cea mai mică pagubă.

Și mai mulți credincioși, în dimineața zilei de 13 ianuarie, au fugit la rugaiune la biserica si aflându-se în acea oră fatidică în biserică rugându-se, ridicând ochii spre Sfânt  cerșind ajutor, văzură cum brațul Sf.Mc.Generos cum s-a miscat si l-a  întins ca o protecție și apoi s-a intors  în poziția obișnuită, continuând sa isi tina toc sabiei care a tremurat mult timp:(pe care o ține în mână) .

Iar prin mijlocirea Sfântului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, din care încă mai persistă tremurături de groază, sau intamplat multe semne de mizerie, de răsturnări sociale și morale,foame,saracie,boala- Ortona nu numai că nu a suferit din cauza ruinelor și a doliului, dar nu a suferit nici măcar datorita raziilor faacute feroce., represaliile  dureroasesi a  deportărilor germane. În orice situație critica Sf.M.Mc. Generos și-a arătat bunăvoința, dragostea si ajutorul providențial orasului Ortona asa cum il daruieste tuturor celor ce il cinstesc!

Binecuvantare si beatittudine i s-a potrivit unui oraș precum Ortona, care de fiecare dată și-a arătat mândria și dragostea pentru independență și libertate, cu ajutorul Sf.M.Mc.Generos, un războinic si un ostas a-l Domnului Iisus Hristos ce ocroteste de toate recele.

Când delegații de la Ortona s-au întors la Benedict al XIV-lea - bunul Papă Lambertini,cerandu-i sa -l puna ca patron al orasului pe Sf.Generos datorita minunilor intamplate,papa- la care simțul umorului era atât de viu si sentimentul uman și evlavia creștină atât de sincere - a aprobat alegerea spunând:"V-ati inspirat din rai, dragii mei: Sf.M.Mc.Generos se potrivește bine unui popor plin de spirit precum Marso pentru că a fost un războinicceresc si un ostas mult iubit de Domnul. El va ține mereu războiul și toate relele si necazurile care sunt inevitabile de cele mai multe ori  departe de orașul vostru!"Faceti mereu procesiune cu Sf.Mc.Generos ,laudat-l la bine ca sa va ocroteasca la rau!

Sf.M.Mc.Generos aparținea trupei militare al lui Dioclețian.,care se ocupa cu persecutarea creștinilor, folosirea lor pe stadioane pentru a lupta cu fiarele sălbatice, supuși la cele mai îngrozitoare torturi, transformându-le de fapt  în torțe pentru a lumina Calea Appiana(catacombele).Aceasta era grija armatei care avea deplinatate prin puterea imparatului Diocletian.

După moartea lui Caro și a fiului său Numeziano,  împăratul  in deplinatate aclamat de ofițerii armatei de la Calcedon,a domnit douăzeci și unu de ani și cu o serie de edicte din ce în ce mai crude împotriva adepților Sf.Evangheliei, mai ales la instigarea lui Cesare Galerio. Edictele au găsit atunci în ostasii executori implacabili în care acţionau nu grija de a se supune legii, ci satisfacerea răutăţii lor sadice.

Sf.Mc.Generos era soldat în rândurile armatei de tânăr,abia ce se întorsese recent din colonie la Roma: de mai multe ori găsise o modalitate de a evita să ia parte la represiunile feroce impotriva creștinilor, respingându-i să-l surprindă ffara treaba ,tocmai pt a evita aceasta. Nu era deloc de acord cu suprimarea crestinilor si vanarea lor în timpul întâlnirilor lor secrete și teroarea ce se dezvăluia împotriva celor neînarmați. Sf.Mc.Generos era îndrăzneț, avea un suflet curajos si nu era înclinat spre rău.

I se părea că, până la urmă, nu trebuie să existe nici un conflict între imperiul, care trebuia sa se preocupe doar de lărgirea teritoriului și impunerea impozitelor, și nu de acea mișcare religioasă care se preocupa doar de cuceriri imorale ,de fericire si de bogăție. El dorea o alta lume si era atras de aceasta.Era de acord cu o lume în care toată lumea iubește și se înțelege,aceasta este mai de dorit decât o lume în care oamenii măcelăresc alti oameni doar pentru că erau adepții unei alte religii decât a lor.

Cu siguranță o drojdie bună a fermentat un vin bun în el: tenace si cu perseverenta.

Crescut în cultul zeităților păgâne, el nu a înțeles pe deplin etica noului ideal de viață al crestinilor, bazat pe disprețul pentru bunurile pământești și în aspirația fericirilor unei vieți viitoare.Acesta urmărea creștinii în vechile cariere de puzolană, în peșterile de tuf unde se adunau acestea să se roage în jurul unui simbol(Sf.Cruce) ca să asculte cuvântul celor dintre ei care erau cei mai stiutori în cunoașterea Evangheliei, să înmormânteze ai lor morți, pentru a le cinsti memoria. 

Intamplarea - Convertirii lui Rufus de către Hrisogon - ambele glorificate astăzi de Biserică si martiriul lor - a influențat decisiv cursul existenței sale. Prieten al familiei lui Rufus, Sf.Mc.Generou  s-a trezit în atmosfera înflăcărată a crestinilor: atunci a înțeles frumusețea idealurilor lor, puritatea credinței lor, măreția sacrificiului lor. Rufus a devenit curând unul dintre cei mai fervenți și zeloși apostoli: convertirea tuturor membrilor familiei a fost urmată de cea a prietenilor și printre aceștia a Sf.M.Mc.Generosu, care a abandonat armata imparatului si slava lui Diocletian pentru a deveni soldat in armata lui Hristos: în timp ce a înlocuit onorurile unui gladiator  cu crucea  lui Hristos,a devenit  un războinicnu bun ci stralucit a lui Hristos , pentru că puțini ca el erau propagatori atât de zeloși ai noii credințe.

În ultima persecuție a lui Dioclețian- Rufus și grupul sau de credinciosi au fost arestați și aruncați în închisoare: toți torturați, în special el s-a înfuriat tare împotriva Sf.M.Mc.Generosu ca fiind vinovat că l-a abandonat pe împărat pentru a se dedica cultului "rabinului" Galileii.

Sf.M.Mc.Generosu a înfruntat martiriul cu o seninătate sublimă, credea că doar o moarte muceniceasca poate încununa cu vrednicie ardoarea credinței sale, pe care o îmbrățișase cu toată sinceritatea, zelul misiunii pe care o dusese indiferent de riscuri, de greutăți. , la dificultăți, motivate doar de ambiția de a se asigura că legiunile adepților lui Hristos erau mai dense decât cele ale împăratului.

Era în anul 304. Creștinii care au reușit să scape de masacru au recuperat trupurile martirilor și le-au îngropat în catacombele din San Sebastiano. O epigrafă gravată pe travertin amintea numele și martiriul Sf.M.Mc.Generosu: „Ruphi discipulus, miles fidei”.

Timp de 1400 ani  oasele martirului au odihnit în umbra de gheață a catacombelor. În fața mormântului său, ca și în fața tuturor nișelor cimitirelor creștine, se aplecau genunchii pelerinilor care mergeau să venereze memoria acelor eroi induhovniciti  în virtutea jertfei cărora noul Cuvânt a lui Hristos a fost răspândit, cu care s-au afirmat în lume, s-au consolidat. , asigurând triumful Bisericii lui Hristos.

În urmă cu două sute de ani, patru ortoniști, prin delegație a tuturor cetățenilor, s-au apropiat și ei de catacambe si ajungand la mormantul Sf.martir Sf.M.Mc.Generosu sau oprit.

De ce s-au oprit chiar în acea cripta, de ce au fost loviti chiar de acel nume? Ei au raportat că în unanimitate, fără să schimbe un cuvânt, fără să facă semn, pentru o mișcare imperioasă a inimii, cu siguranță o reflectare a unei inspirații cerești, de îndată ce au citit numele Sf.M.Mc.Generosu, au îngenuncheat să se roage lui dupa care au vorbit celor care îi însoțeau pe ei, în numele Papei, au spus că s-a făcut alegerea: De azi inainte va fi printre ei și Marele Mucenic Generosu pe care Ortona va fi onorată să-l aibă drept ocrotitor: Sf.M.Mc.Generosu, ucenicul lui Rufus, ostaș al credinței.

Se sărbătorește pe 8 mai, luna în care trupul martirului a fost transferat în oraș (inițial a fost sărbătorit pe 19 septembrie) . Sf.sale moaste   se păstrează în Ortona dei Marsi în incinta bisericii parohiale. În fiecare an, statuia Sfântului impreuna cu Sf.moaste este purtată în procesiune pe străzile orașului .

Sf.M.Mc.Generosu este îngropat sub altarul principal al Catedralei San Lorenzo;  podoabe militare ii acoperă trupul. Într-o frescă datând din vremea Papei Pius al VII-lea, cu vedere la tronul episcopal al catedralei, Sf.M.Mc.Generosu este reprezentat ca un soldat , mărturisindu-și credința în fața unui judecător. Pe 17 iulie/30 iulie, conform voinței Papei Leon al XIII-lea, sărbătoarea acestuia este sărbătorită împreună cu slujba cuvenită.

 

Sf.Mc.Generos , te rugam sa mijlocesti la tron  lui Dumnezeu pentru noi!Pentru iertare de pacate ,sanatate si mantuire. Multumim pentru toate darurile daruite noua!

Icoana  Sf.Mc.Generos simbolizeaza inca din Evul Mediu victoria binelui asupra raului, devenind, din aceasta pricina, integrat in numeroase traditii si sarbatori crestine de pretutindeni! Aceasta icoana este BINECUVANTAREA FAMILIEI cu spor ocrotire in toate cele de trebuinta- prin ocrotirea ei de boli si necazuri si duhuri necurate, cu ajutorul prezentei Sf.Mc.Generos   mai ales stiut ca ocrotitor ai copiilor , Cadoul ideal pentru, aniversari de nume, botez, nunti,casa noua - simbolizand Ocrotirea FAMILIEI .

Sf.Mc.Generos are acatist.

Va fi apreciata de persoanele dragi - pictura icoanei este o reproducere - ilustratie - partile laterale sunt atent lucrate de catre artistii nostri  pe suport lemn rama de lemn- montata manual de catre artistii nostri. Certificat de calitate ce reprezinta originalitatea produsului.Marca: MG ARGENTI


Fii unic! Acum poti sa creezi singur un cadou de lux - personalizat cu argint /nume/text pentru familia ta! Transforma-ti cadoul in unicat!

Pe produs La cerere se pot grava MONOGRAMA (Initalele persoanei dragi) sau Numele persoanei dragi!
ron- VEZI MODEL POZA

Gravarea nume/text pe o placuta din argint 925 dreptunghiulara sau ovala)-dim 6cm latime+ 35 ron 

Tara de origine Italia- cu respect pentru traditie si calitate

CARACTERISTICI PRODUS

10x15cm (Interior ) 16x21 cm exterior 
15x18cm (Interior ) 19x24 cm exterior 

20x25cm (Interior ) 26x31 cm exterior 

Atentie pretul este pentru o singura bucata! Disponibilitate :In limita stocului disponibil!

Culoare rama :Alb sau maro - la alegere!

Pentru comenzi en gros acordam discount-uri.

 Pret mic de importator


Nota: Preturile afisate contin TVA. Fotografia prezentata are caracter informativ si pot exista diferente intre aceasta si produsul respectiv. Specificatiile pentru produsul Sf. M.Mc.Generos aduce pace in case ,genrozitatea in toate icoana rara au caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pret Sf. M.Mc.Generos aduce pace in case ,genrozitatea in toate icoana rara poate fi schimbat fara notificare prealabila. Va rugam inainte sa comandati un produs sa cititi Termeni si conditii.

Ce spun utilizatorii despre Sf. M.Mc.Generos aduce pace in case ,genrozitatea in toate icoana rara:

Total comentarii: [0]

Nu sunt comentarii pentru produsul: Sf. M.Mc.Generos aduce pace in case ,genrozitatea in toate icoana rara

Fii primul care scrie un comentariu !

Alerta pret pentru produsul Sf. M.Mc.Generos aduce pace in case ,genrozitatea in toate icoana rara

< 35.00 RON
* Campuri obligatorii

In momentul cand produsul va atinge pretul indicat veti fi notificat pe e-mail.

 

Pentru a cumpara un produs de la noi este nevoie sa indeplinesti conditia majoratului, adica de a avea peste 18 ani. Orice comanda este preluata prin e-mail sau telefon de catre personalul nostru. In limita stocului disponibil produsele vor fi livrate in termen 24 ore de la efectuarea comenzii (cu gravare).Pentru Bucuresti si in 12 ore de la comanda. In lipsa produsului pe stoc comanda va fi preluata si procesata timp de la 3 zile la 28 zile lucratoare. Ne cerem scuze anticipat daca se vor intampla si cazuri din acestea. Pentru verificarea produselor pe stoc rog sa fim contactati la : 0723 212 848
Sau sa ne scrieti la :
office@mgargenti.ro

Gravare -personalizare produse;

Produsele se graveaza gratuit 2 litere+promotiile ce includ nume/sigla/text Gratuit. Daca doriti un anumit scris va rog sa ne comunicati aceasta printr-un mail oficial si sa ne transmiteti exact caligrafia literelor/monograma/sigla/logo societate/semnatura,etc.
Durata este de 12 ore de la efectuarea comenzii. Daca efectuati comanda dimineatza pana la orele 14 - seara produsul va fi personalizat si livrat catre dumneavoastra! Pentru persoanele din Bucuresti-produsul poate fi ridicat direct de la magazin.

Produsele gravate/personalizate NU se returneaza.

Plata produselor si transport:
De comun accord putem stabili urmatoarele modalitati de plata:

Transfer bancar in lei: din contul Dumneavoastra in numarul de cont pe care il vom specifica la cerere.
Mandat postal ce va include valoarea totala a obiectului+Transportul 15 ron . Toate produsele ce depasesc 3 kg se va adauga 1 ron /kg.
Curier cu plata la livrarea produsului(ramburs), ambalaj transport si retur -
in tara 19 Ron-(daca sunt km extra se va adauga 1ron/km.)
Bucuresti-15 Ron
Ambalajul pentru cadou este gratuit la MG ARGENTI!

Nota:
Nu uitati sa ne vizitati la magazinele noastre din:

Calea 13 septembrie nr 221-225,Complex comercial Prosper Plaza,et 2 (doi) .,magazin MG ARGENTI(iN PERIOADA 01.01.2021-30.05.2021 MAGAZINUL FIZIC ESTE INCHIS.Comenzile se proceseaza doar Online.Va Multumim!

Fiindca relatia noastra cu clientii nostri este foarte importanta pentru noi am creat pagina oficiala de facebook unde puteti sa ne scrieti pe forum.,adauga comentarii.

https://www.facebook.com/MG ARGENTI
Relatia cu fiecare dintre clientii nostri este foarte importanta pentru noi.

MG ARGENTI va garanteaza calitatea produselor si accepta returnarea obiectelor pentru orice motiv in interval de 10 zile dupa primirea produsului cu conditia sa obtineti in prealabil avizul nostru de returnare in scris (e-mail,fax) si produsul sa fie insotit de un proces verbal de returnare a produsului. Returnarea banilor se va face in cursul a 30 zile lucratoare. 

Drepturile si obligatiile consumatorului sunt cele prevazute in O.G. nr.130/2000 aprobata prin Legea 51/2003 republicata in Monitorul Oficial privind regimul juridic al contractelor la distanta si in O.G. 21/1992 republicata cu modificarile ulterioare privind protectia consumatorului.
Telefon Protectia consumatorului: - 021 312 12 75, interior 944
fax - 021 314 34 61

De asemenea, consumatorii pot suna şi la numărul de telefon 0800.080.999.


sau e-mail - biroupresa@anpc.ro 

Adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor -

www.anpc.gov.roProdusele cumparate de la noi contin certificate de garantie si autenticitate din Grecia sau Italia si traduse de echipa noastra. Personalul nostru va ambala in cadou conform francizei toate produsele comandate la noi. Produsul va fi transportat catre Dumneavoastra in plic antishoc pentru a evita eventualele degradari a acestora. Pentru orice informatie echipa noastra va sta la dispozitie si va va oferi raspunsuri detaliate la toate intrebarile dumneavoastra privind stocul, numeroasele beneficii si avantaje pe care le puteti obtine in urma vizitarii magazinelor noastre, reduceri de preturi sau oferte promotionale: Fiecare client in parte, societati mici sau mijlocii, companii nationale sau multinationale, se bucura si beneficiaza de toata atentia noastra la urmatoarele numere de tel si adrese de e-mail: Pentru ca relatia cu fiecare dintre clientii nostri este foarte importanta pentru noi si pentru a fi cat mai aproape de Dumneavoastra:

Echipa MG ARGENTI

QUALITY EXCLUSIVE SILVER ART

Rel cu clientii:
Program: 10.00 - 20.00
Grigore Ionela :Reprezentant vanzari
0721782619
office@mgargenti.ro
General Manager:
Marina Gatman: 0723212848
marina_gatman@mgargenti.ro

Echipa MG ARGENTI va multumeste pentru timpul acordat si va lasa sa va rasfatati de cadourile oferite de noi pentru present sau viitor. Sa nu uitam sa ne bucuram de momentele unice din viata noastra.

Toate produsele includ TVA 24%