Telefon comenzi:
0723212848
0 Cosul Meu
Nu aveti nici un produs in cos!
Finalizeaza comanda
TOTAL:
  • 0723212848

Cuviosul Serapion Kojeozerski-ocrotitorul calugarilor mai ales celor ce construiesc sau refac manastiri

35.00 RON
25.00 RON
pret cu TVA
pe stoc Pe stoc
Rating:
[0] voturi

Caracteristici:

Specificatii:

O icoana superba Sf.Serapion- ce reprezinta Copie icoana facatoare de minuni – Un mare Sfant, Mare Tamaduitor, Grabnic Ajutator intru toate nevoile si Mare Facator de minuni

Sfântul Serapion este sarbatorit  pe 26 iunie/10 iulie -ctitorul manastirii Kozheyezersky

 Luând asupra sa jugul lui Hristos, Serapion a luat pietrele de moară și le-a dus în drum spre mănăstire. Purtându-le la mică distanță, s-a întors în sat după semințe și le-a purtat în același mod și pe același drum.I-a dus la locul unde a lăsat pietrele de moară. Apoi, lăsând semințele aici, a luat pietrele de moară și a continuat, iar lăsând din nou pietrele de moară s-a întors după semințele pe care le-a mai rămas și, astfel, lăsând un lucru și întorcându-se după altul, a dus totul la mănăstire. Un exemplu rar de dragoste pentru frați!

Iar această dragoste a depășit atât distanța, cât și dificultatea drumului de atunci până la mănăstire care nu exista încă. Nici căldură, nici ploaie, nici greutatea a ceea ce a fost purtat - nimic nu l-a obosit pe alesul lui Dumnezeu, nimic nu i-a răcit nici dragostea, nici zelul.

 

În timpul capturării Kazanului de către Ioan al IV-lea Vasilievici, unii dintre nobili și rezidenți au fost anterior capturați, în timp ce alții au ajuns voluntar în Rusia, s-au stabilit la Moscova. Printre prizonieri s-a numărat tânărul Kazan Khan-Mohammedan Tursas Ksangarovich sau Gavirovich.

După ce s-a stabilit la Moscova, Tursas a locuit în casa boierului Zakhar Ivanovici Pleshcheev. Urmând cuvintele Sfintei Scripturi: „dacă cineva întoarce un păcătos din greșeala drumului său, el își va salva sufletul de moarte și va acoperi multe păcate”, cuviosul boier Pleshcheev vorbea adesea cu Tursas despre adevărurile credinței ortodoxe creștine , iar harul lui Dumnezeu a strălucit în inima lui Tursas.Convins de puritatea și sfințenia credinței în Hristos, el a dorit să fie luminat de botezul sfânt. Însuși Boyarin Pleshcheev a devenit succesorul lui Tursas, iar fostul han tătar a fost numit Sergius în Sfântul Botez. Nu se știe câți ani a trăit Sergius după aceea în casa lui Pleshcheev, dar harul lui Dumnezeu, vindecându-i pe cei slabi, nu l-a părăsit nici pe Sergius, nou-luminat.

El a vrut să fie creștin atât în ​​faptă, cât și în cuvânt, a vrut să se dedice unei vieți monahale solitare. Nimic nu-l putea abate de pe calea pe care o alesese. Dorința de a moșteni Împărăția Cerurilor s-a cufundat atât de adânc în inima lui, încât nici convingerile lui Pleshcheev, nici convingerile rudelor sale, nu au zguduit sufletul, care era afirmat de har. Sămânța bună a Cuvântului lui Hristos a căzut pe un pământ bun! La cuvântul Mântuitorului, lăsând totul de dragul numelui Său, Sergiu, îmbrăcat în hainele simple ale unui străin, a plecat să caute Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui.

În acest scop, a vizitat multe mănăstiri sfinte. Acolo a învățat Cuvântul lui Dumnezeu, acolo l-a văzut pe razboinicii Împăratului Ceresc, îmbrăcat în toate armele lui Dumnezeu, petrecându-și viața în sărăcie, lipsit, îndurerat, amărât. De la ei, Sergiu a învățat postul, rugăciunile, răbdarea, smerenia - toate prestațiile vieții monahale.

Timp de paisprezece ani, cu toiagul rătăcitorului, Sergius s-a mutat dintr-un loc în altul, mergând tot mai departe spre nord, în căutarea unui loc de odihnă. Ajuns în țara Onega, el, prin pronia lui Dumnezeu, a găsit insula  retrasă unde primul locuitor al insulei Lopsky era preotul Nifon care isi petrecea viața ascetică acolo.

Îndepărtarea insulei de locuințele lumești, întunericul și sălbăticia ei și viața ascetică a lui Nifon- totul satisfacea dorința lui Sergius de aramane pe insula in pustnicie la rugaciune , a stabilit în el ideea de a rămâne aici pentru totdeauna. După ce și-a deschis dorința către Nifon, Sergius și-a primit binecuvântarea și a devenit novicele preotului Nifon. Sergiu s-a dedicat în întregime lui Nifon: s-a rugat cu el, a postit cu el, îndeplinind toate ascultările impuse lui fără să se plângă.

Conducând acest gen de viață dumnezeiască, ucenicul Sergius, a fost tuns in monahism cu numele de Serapion.Devenit călugăr după imagine, Serapion a devenit călugăr în viață și în duh, lucrând zi și noapte pentru Dumnezeu.Aflandu-se de cei doi,au inceput a veni tot mai multi calugari.

Dupa care parintele Nifon a trecut la Domnul.Sf.Serapion a plecat la Moscova si a cerut tarului o scrisoare oficiala pentru a construi 2 biserci.Una cu hram Botezul Domnului si alta cu hram Sf.Nicolae.Cu mare bucurie, Serapion s-a întors la frații pe care îi părăsise, cu certificate pentru proprietatea locului și pentru construirea mănăstirilor.

Cu bucurie, Serapion și frații au început să construiască biserica. Nimic nu le-a putut opri zelul: pădurea a fost tăiată, locul a fost nivelat și în curând a fost ridicat prima bisericaci hram Botezul Domnului, care a pus bazele mănăstirii. Aici cuvântul lui Dumnezeu este direct și eficient. Domnul Iisus Hristos din  Evanghelia : „Unde sunt doi, sau trei  adunați în numele meu, acolo sunt si eu în mijlocul lor”. Doi nou-veniți din direcții diferite au venit pe insulă, nelocuita de nimeni, într-un loc impracticabil, dar s-au adunat în numele lui Hristos și El Însuși s-a învrednicit să apară printre ei în biserica creata și s-au învrednicit să glorifice locul ales cu har care a strălucit în Plăcutul lui Dumnezeu - intr-un mod vizibil .

După construirea templului, călugării adunați, văzând osteneala vârstnicului Serapion și dorind să-l imite în toate, au început să cultive pământul, să semene orz, a cărui recoltă a fost suficientă pentru a hrăni pe atunci încă mică frăție. Crearea bisericii, contemporană cu întemeierea mănăstirii, a făcut ca mănăstirea Kozheozerskaya să fie din ce în ce mai faimoasă.Cei care doreau mântuirea din diferite sate și chiar mănăstiri au început să se înghesuie în ea și fiecare, sacrificându-și propriile forțe, le-a adus monahilor mijloacele sale de care dispuneau:alimente,produse de constructie,daruri pentru biserica,etc pentru o viață confortabilă, ceea ce a făcut posibil ca vârstnicul Serapion să-și aranjeze si o reședință comună. Dar întrucât noua biserica, în numele Bobotezei Domnului, nu fusese încă sfințita, Sf. Serapion a plecat din nou la Moscova împreună cu călugărul Avraam pentru sfânta antimensiune.Primul patriarh din Rusia, Iov, l-a numit pe Serapion constructorul mănăstirii și l-a binecuvântat pe Ieromonahul Avraam să sfințească biserica.

La întoarcerea lor la mănăstire, a fost sfințit prima biserica de pe insula Lop. Datorită climatului rece, a fost necesar să se construiască o alta biserica care putea sa fie incalzita, care, prin eforturile aceluiași bătrân Serapion, a fost construita în comemorarea Bunei Vestiri a Preasfântului Nascatoare de Dumnezeu. Primul stareț, la cererea vârstnicului Serapion, a fost făcut preot Avraam.

După ce a înființat o mănăstire, a adunat frăția, alesul lui Dumnezeu Sf. Serapion care a fost un exemplu în viață pentru toți frații. El a combinat smerenia, răbdarea și blândețea cu o dragoste neprefăcută pentru frați. Uratorul de bine, dușmanul neamului omenesc, diavolul, care nu a putut să-l abată pe Sf. Serapion de pe calea mântuirii pe care a ales-o, i-a ispitit pe unii dintre frații adunați împotriva lui. Înșelați de calomnia inamicului, ei s-au răzvrătit în mod clar împotriva bătrânului. Ultimele zile din viatza sa a fost împovărate de multe tristeți. Cel nerecunoscător, uitând de toate ostenelile pe care le întreprinsese în timpul construcției mănăstirii, uitându-și dragostea față de ei, i-au adus multe jigniri, chiar umilințe complet inocente.

Parintele nu s-a suparat pe ei ci cu lacrimi fierbinti sa rugat lui Dumnezeu sa ii ierte si sa alunge vrajmasu de la ei ,me mincinos,si sa le ajute bunul Dumnezeu sa se mantuiasca.

El a muncit pentru fratii sai fara sa cracneasca ,ducand chiar pietre de moara singur.,din dragoste pentru toti.El a trecut la Domnul si a fost ingropat in biserica cu hram Botez Domnului.Manastire ce este cunoscuta pan in ziua de azi.

Sf,Serapion este ocrotitor monahilor,mai ales celor ce construiesc sau refac manastiri.

 

Icoana- simbolizeaza inca din Evul Mediu victoria binelui asupra raului, devenind, din aceasta pricina, integrat in numeroase traditii si sarbatori crestine de pretutindeni!Aceasta icoana este BINECUVANTAREA FAMILIEI prin ocrotirea ei de boli si necazuri si de duhuri necurate, cu ajutorul prezentei Sf.Serapion , Cadoul ideal pentru aniversari de nume, nunti,casa noua - simbolizand Ocrotirea FAMILIEI de cancer si alte boli primejdioase..

Cu rugaciune la Sfantului reprezentat in aceasta icoana  Acesta va face din casa ta o cetate impenetrabilă impotriva răului, în care va domni prosperitatea, bunătatea și înțelegerea reciprocă.

Va fi apreciata de persoanele dragi - pictura icoanei este o reproducere - ilustratie foarte reusita dupa original - partile laterale sunt atent lucrate de catre artistii nostri  pe suport lemn rama de lemn- montata manual de catre artistii nostri. 

Marca: MG ARGENTI



Fii unic! Acum poti sa creezi singur un cadou de lux - personalizat cu argint /nume/text pentru familia ta! Transforma-ti cadoul in unicat!

Pe produs La cerere se pot grava MONOGRAMA (Initalele persoanei dragi) sau Numele persoanei dragi!
ron- VEZI MODEL POZA

Gravarea nume/text pe o placuta din argint 925 dreptunghiulara sau ovala)-dim 6cm latime+ 35 ron 

Tara de origine Italia- cu respect pentru traditie si calitate

10x15cm (Interior ) 16x21 cm exterior 
15x18cm (Interior ) 19x24 cm exterior

Atentie pretul este pentru o singura bucata! Disponibilitate :In limita stocului disponibil!

Culoare rama :Alb sau maro - la alegere!

Pentru comenzi en gros acordam discount-uri.

Pret mic de importator


Nota: Preturile afisate contin TVA. Fotografia prezentata are caracter informativ si pot exista diferente intre aceasta si produsul respectiv. Specificatiile pentru produsul Cuviosul Serapion Kojeozerski-ocrotitorul calugarilor mai ales celor ce construiesc sau refac manastiri au caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pret Cuviosul Serapion Kojeozerski-ocrotitorul calugarilor mai ales celor ce construiesc sau refac manastiri poate fi schimbat fara notificare prealabila. Va rugam inainte sa comandati un produs sa cititi Termeni si conditii.

Ce spun utilizatorii despre Cuviosul Serapion Kojeozerski-ocrotitorul calugarilor mai ales celor ce construiesc sau refac manastiri:

Total comentarii: [0]

Nu sunt comentarii pentru produsul: Cuviosul Serapion Kojeozerski-ocrotitorul calugarilor mai ales celor ce construiesc sau refac manastiri

Fii primul care scrie un comentariu !

Alerta pret pentru produsul Cuviosul Serapion Kojeozerski-ocrotitorul calugarilor mai ales celor ce construiesc sau refac manastiri

< 25.00 RON
* Campuri obligatorii

In momentul cand produsul va atinge pretul indicat veti fi notificat pe e-mail.

 

Pentru a cumpara un produs de la noi este nevoie sa indeplinesti conditia majoratului, adica de a avea peste 18 ani. Orice comanda este preluata prin e-mail sau telefon de catre personalul nostru. In limita stocului disponibil produsele vor fi livrate in termen 24 ore de la efectuarea comenzii (cu gravare).Pentru Bucuresti si in 12 ore de la comanda. In lipsa produsului pe stoc comanda va fi preluata si procesata timp de la 3 zile la 28 zile lucratoare. Ne cerem scuze anticipat daca se vor intampla si cazuri din acestea. Pentru verificarea produselor pe stoc rog sa fim contactati la : 0723 212 848
Sau sa ne scrieti la :
office@mgargenti.ro

Gravare -personalizare produse;

Produsele se graveaza gratuit 2 litere+promotiile ce includ nume/sigla/text Gratuit. Daca doriti un anumit scris va rog sa ne comunicati aceasta printr-un mail oficial si sa ne transmiteti exact caligrafia literelor/monograma/sigla/logo societate/semnatura,etc.
Durata este de 12 ore de la efectuarea comenzii. Daca efectuati comanda dimineatza pana la orele 14 - seara produsul va fi personalizat si livrat catre dumneavoastra! Pentru persoanele din Bucuresti-produsul poate fi ridicat direct de la magazin cu un telefon in prealabil-0723212848.

Produsele gravate/personalizate NU se returneaza.

Icoanele comandate  nu se returneaza!

Plata produselor si transport:
De comun accord putem stabili urmatoarele modalitati de plata:

Transfer bancar in lei: din contul Dumneavoastra in numarul de cont pe care il vom specifica la cerere in factura fiscala emisa catre cumparator.

Livrarea prin Posta romana se face doar daca efectuati plata in vans in contul bancar al societatii!

Mandat postal ce va include valoarea totala a obiectului cumparat +Transportul 25 ron . Toate produsele ce depasesc 1 kg se va adauga 1 ron /kg.
Curier cu plata la livrarea produsului(ramburs), ambalaj transport si retur -
in tara 25 Ron-Plic,daca colet depaseste dimensiunea unui plic acesta va fi masurat si se va taxa volumetric depinde de malaj acestuia(daca sunt km extra se va adauga 1ron/km.)
Bucuresti-25 Ron
Ambalajul (la cerere) pentru cadou este gratuit la MG ARGENTI!

Nota:
Nu uitati sa ne vizitati la magazinele noastre din:

Calea 13 septembrie nr 221-225,Complex comercial Prosper Plaza,et 2 (doi) .,magazin MG ARGENTI(iN PERIOADA 01.01.2021-30.12.2021 MAGAZINUL FIZIC ESTE INCHIS.Comenzile se proceseaza doar Online.Va Multumim!

Fiindca relatia noastra cu clientii nostri este foarte importanta pentru noi am creat pagina oficiala de facebook unde puteti sa ne scrieti pe forum.,adauga comentarii.

https://www.facebook.com/MG ARGENTI




Relatia cu fiecare dintre clientii nostri este foarte importanta pentru noi.

MG ARGENTI va garanteaza calitatea produselor si accepta returnarea obiectelor pentru orice motiv in interval de 10 zile dupa primirea produsului cu conditia sa obtineti in prealabil avizul nostru de returnare in scris (e-mail,fax) si produsul sa fie insotit de un proces verbal de returnare a produsului. Returnarea banilor se va face in cursul a 30 zile lucratoare. 

Drepturile si obligatiile consumatorului sunt cele prevazute in O.G. nr.130/2000 aprobata prin Legea 51/2003 republicata in Monitorul Oficial privind regimul juridic al contractelor la distanta si in O.G. 21/1992 republicata cu modificarile ulterioare privind protectia consumatorului.
Telefon Protectia consumatorului: - 021 312 12 75, interior 944
fax - 021 314 34 61

De asemenea, consumatorii pot suna şi la numărul de telefon 0800.080.999.


sau e-mail - biroupresa@anpc.ro 

Adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor -

www.anpc.gov.ro



Produsele cumparate de la noi contin certificate de garantie si autenticitate din Grecia sau Italia si traduse de echipa noastra. Personalul nostru va ambala in cadou conform francizei toate produsele comandate la noi. Produsul va fi transportat catre Dumneavoastra in plic antishoc pentru a evita eventualele degradari a acestora. Pentru orice informatie echipa noastra va sta la dispozitie si va va oferi raspunsuri detaliate la toate intrebarile dumneavoastra privind stocul, numeroasele beneficii si avantaje pe care le puteti obtine in urma vizitarii magazinelor noastre, reduceri de preturi sau oferte promotionale: Fiecare client in parte, societati mici sau mijlocii, companii nationale sau multinationale, se bucura si beneficiaza de toata atentia noastra la urmatoarele numere de tel si adrese de e-mail: Pentru ca relatia cu fiecare dintre clientii nostri este foarte importanta pentru noi si pentru a fi cat mai aproape de Dumneavoastra:

Echipa MG ARGENTI

QUALITY EXCLUSIVE SILVER ART

Rel cu clientii:
Program: 10.00 - 20.00
Grigore Ionela :Reprezentant vanzari
0721782619
office@mgargenti.ro
General Manager:
Marina Gatman: 0723212848
marina_gatman@mgargenti.ro

Echipa MG ARGENTI va multumeste pentru timpul acordat si va lasa sa va rasfatati de cadourile oferite de noi pentru present sau viitor. Sa nu uitam sa ne bucuram de momentele unice din viata noastra.

Toate produsele includ TVA 24%